Tenisz
Babos Tímea

Érvényesült a papírforma

Publikálva: 2020.01.27 Frissítve: 2020.01.27

A bajnoki cím egyik fő esélyesének otthonában érvényesült a MAFC nagyobb játékereje, de volt, amire lehet tovább építkeznünk.

NB I/B piros csoport, 18. forduló
MAFC–MTK ELITE Basket 98-86 (28-18, 23-23, 26-20, 21-25)
Budapest, Gabányi Sportcsarnok
statisztikai lap

Reálisan nézve nem ez volt az a találkozó, ahol győzelmi reményünk lehetett, de az épülésünk szempontjából fontos mérkőzés volt számunkra a MAFC elleni.

Sajnos igen rosszul kezdtünk (12-2), és ez meg is határozta a mérkőzés alakulását. Jobbára ezt a hátrányt görgettük magunk előtt a meccs folyamán. Az első negyed is 10 pontos MAFC vezetéssel zárult (28-18). A második játékrészben többször is megcsillantották játékosaink a tudásukat, és fel is zárkóztunk 4 pontra (37-33), de a hazaiak azonnal reagáltak, és a félidőre ismét 10 pont volt a különbség (51-41).

Fordulás után megint beragadtunk a kezdéskor, és 6-0-s rohammal távolodott az első két percben a MAFC (57-41). A maradék nyolc perc megint egál volt, de így is biztos hazai vezetésnél kezdődött a záró etap (77-61). Végig küzdöttek játékosaink, láthattunk néhány igen szép megoldást is, végül még meg is nyertük a negyedik negyedet, de a győztes kiléte végig egyértelmű volt.

Dobtunk 86 pontot a jó formában lévő bajnokesélyes otthonában, ami remek. Néhány igen biztató megmozdulást láthattunk a támadó oldalon. Ugyanakkor amíg nem sikerül a teljes mérkőzéseken a kellő védőteljesítményt produkálni, addig maximum a „szimpatikus vesztes” szerepe vár ránk.

Horváth Balázs, vezetőedző: – Először is gratulálok a MAFC csapatának. Teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Egyéni teljesítményekben fel kellene fejlődnünk ahhoz, hogy ilyen csapatok ellen tudjunk nyerni. A MAFC sokkal kisebb gőzzel játszott, mint amire képes, ma meg lehetett volna verni őket akkor, hogyha mi száz százalékkal játszunk, de sajnos ez nem sikerült. A rutinosabb és erősebb csapat nyert a mai találkozón.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!