Kézilabda
Kekezovity Anna

Értékes siker

Publikálva: 2018.12.20 Frissítve: 2018.12.20

Férfi kosárlabdacsapatunk fontos győzelemmel zárta a bajnokság első körét.

MTK Törökbálint–Omnia Pub&Food Békési SzSK 85-79 (14-19, 19-18, 21-22, 31-20)

Az egyik közvetlen riválisunk látogatott Törökbálintra, így duplán fontos volt, hogy ki győz a bajnokság első körének utolsó fordulójában.

Rosszul kezdtük a meccset (3-11), de két perccel a nyitónegyed vége előtt kiegyenlítettünk (14-14). Utána viszont csak a Békés szerzett pontot, így ötpontos hátránnyal vártuk a folytatást (14-19).

Eleinte tovább romlott a helyzet, csakhamar kétszámjegyűre duzzadt a vendégek előnye (16-26). Vámos László két triplája csökkentette a vérzést (22-28), de elállítani sajnos nem sikerült, főként, mert az ellenfél rutinos centerével, Koma Dániellel nem nagyon bírtunk (24-33). De jött az ifjúság: Bagi Donát triplája, Horváth Barnabás kosara, és újfent Bagi találata révén 31-33-ra feljöttünk. A félidőben négy ponttal a Békés vezetett (33-37).

A nagyszünet után eleinte oda-vissza estek a kosarak, de aztán megint meglépett a vendégcsapat (41-51). Ekkor újabb saját nevelésű fiatal, Bognár Mátyás egymás utáni három triplájának köszönhetően maradtunk versenyben, és 5 pont hátrányból kezdtük a záró játékrészt (54-59).

Előbb Jakab Péter betörésből szerzett találatával közelebb lopakodtunk, majd Bagi és Bognár révén, a mérkőzés során először, a vezetést is átvettük (63-62). A végül a harcosan játszó és 17 pontot termelő Bihari Máté valamint az ihletetten játszó Bagi jóvoltából lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk (68-63). De Daniel Krsztics és Koma kiegyenlítették az állást, így aztán négy perccel a vége előtt egálról indult a végjáték (68-68). Vámos beszórta a negyedik tripláját, és ugyanígy tett Bognár is, miközben Bihari és Jakab rutinosan vezette a csapatot, így végül sikerült megszerezni a nagyon fontos győzelmet.

Bódi Ferenc: Minden jó, ha a vége jó! Az utolsó negyedbeli játékunkkal sikerült javunkra fordítani a mérkőzést ma is. Akadozott a gépezet, de amikor nagyon kellett, ismét összeszedettek és koncentráltak voltunk. Boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok minden szimpatizánsunknak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!