Tenisz
Babos Tímea

Értékes győzelem Nagykőrösön

Publikálva: 2019.10.08 Frissítve: 2019.10.07

Közvetlen riválisunk otthonában is győzni tudott csapatunk.

Nagykőrösi Sólymok KE–MTK-Elite Basket 68-77 (18-16, 15-17, 9-24, 26-20)

Nagyszerűen kezdődött számunkra a mérkőzés, az első játékrész derekán 4-11 volt az állás, azonban hamar fordítani tudott a hazai gárda, és 18-16-ra megnyerte az első etapot.

Mindkét oldalon jól védekeztek, keményen küzdöttek a játékosok, majd három percig nem esett újabb kosár. Bár a ragyogóan játszó Takács András büntetőivel kiegyenlítettünk (18-18), utána nyolc hazai pont következett (26-18). A mesterien dirigáló Jakab Péter büntetőivel, Nagy Szabolcs két triplájával, és a jól küzdő Farkas Dániel kosarával remek sorozatot produkált az MTK-Elite Basket, és 26-28-ra alakult az állás. John Christopher Viqueira hárompontosával megint a Nagykőrös jutott pillanatnyi előnyhöz, de Takács, illetve Szatmári Zsombor pontjai után Czakó Tamás bravúros találattal volt eredményes (29-33). A záró perc viszont a hazaiaké volt, így döntetlen állásnál vonultak a csapatok a félidei szünetben az öltözőbe.

Parádés negyedet produkált csapatunk a szünet után, aminek alapja a nagyszerű védekezés volt. Horváth Barnabás újabb triplákat szórt be (összesen végül négyet hintett), Nagy Szabolcs is dobott még egy hármast, és a többiek is hozzátették a magukét. Kilenc játékperc alatt 33-33-ról 37-54-re módosult az eredmény, azaz mindössze négy pontot dobott a Nagykőrös. Más kérdés, hogy utána egy perc alatt ötöt, de a záró felvonás előtt így is megnyugtatónak tűnő, 15 pontos előnyt könyvelhettünk el (40-55).

Mindent megpróbáltak a hazaiak, az utolsó pillanatig kemények küzdöttek, de játékosainknak helyén volt a szíve és az esze is, így nem tudott lőtávolon belülre kerülni a Nagykőrös.

Horváth Balázs:Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk idegenben! Van két meccsből két győzelmünk, folytatjuk tovább a munkát, és jövő héten, a BKG ellen is szeretnénk nyerni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!