Karate
Sterck Laura

Értékelhető vereség a Fehérvár KC ellen

Publikálva: 2014.11.01 Frissítve: 2014.11.01 Kézilabda

Nehéz, ugyanakkor könnyű feladat várt az MTK Budapestre, az NB I női kézilabda bajnokság nyolcadik fordulójában.

Nehéz, ugyanis a kieső helyen álló fővárosi csapat a tabella 6. helyén tanyázó Fehérvár KC otthonába látogatott, melyről köztudott, hogy nagyrészt válogatott játékos alkotják. Nem volt tehát kérdés, hogy melyik csapat esélyesebb.

És pont ezért könnyű, hiszen az MTK Budapest győzelmi kényszer nélkül, felszabadultan léphetett pályára.

A meccsen az első félidőben szorosan egymás mellett haladtak a csapatok. Az első negyedóra után például 7-7-et mutatott az eredményjelző. Azután felpörögtek az események. Csuka Alexandra csúsztatásáért 2 perces kiállítást kapott a hazaiak játékosa, Kazai Anita. Mesterük, Bakó Botond nem értett egyet a játékvezető döntésével, heves reklamálásáért sárga lapot kapott. A közönség elégedetlenkedett. Az első félidő végül 14-12-es hazai vezetéssel zárult.

A második játékrész elején emberelőnybe került a Fehérvár KC, kihasználni azonban nem tudták az értékes helyzetet. Az MTK Budapest viszont emberhátrányból is betalált (16-13). Bár a mérkőzés további részében egyértelműen a hazai csapat dominált – mely végül 29-25-re meg is nyerte a mérkőzést – az MTK szívós játéka, valamint a rendkívül sok hazai technikai hiba nem engedélyezett óriási különbséget a két csapat között.

Fehérvár KC – MTK Budapest 29-25 (14-12)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!