Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Erre lehet építeni

Publikálva: 2020.08.12 Frissítve: 2020.08.12 Kézilabda

Alaposan megszorongattuk a DVSC-t.

DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest 36-34 (17-15)
Főnix Csarnok
Vezette: Rontó, Szanyi

DVSC SCHAEFFLER: Csapó – Bánfai 1, Kovács A. 8 (2), Vámos P. 6, Tóvizi 3, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen 5 
Csere: Giegerich – Vukajlovics 3, Hornyák 3 (2), Bordás 1, Petrus 1, Csernyánszki
Vezetőedző: Köstner Vilmos

MTK Budapest: Győri – Dávid-Azari 5, Szabados 2, Dakos, Szöllősi-Zácsik 3, Marincsák 6, Pelczéder 7
Csere: Suba – Szekerczés 2, Sári 1, Sallai, Pál 4 (3), Bujdosó-Gerháth 2, Juhász E. 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3

A debreceni Főnix Csarnokban játszotta ötödik felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk. A mieink ellenfele – nem meglepő módon – az előző szezonban az Elektromos-csarnokban legyőzött DVSC SCHAEFFLER volt.

A találkozó alaphangját Pelczéder Orsolya adta meg, aki az első vendégtámadást gyönyörű cunderrel koronázta meg. Bár a folytatásban három gyors hazai gól következett, nem roppantunk meg és pár perc múlva – újfent Pelczéder Orsolya találatával – ismét nálunk volt az előny (5-6). Sokkal bátrabban, kreatívabban támadtunk, mint a Győr otthonában, és a védekezésünk is összehasonlíthatatlanul keményebb volt. Nem is csoda, hogy a 11. percben, 5-7-es állásnál Köstner Vilmos kikérte első idejét. Ezt követően is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy góllal. A 20. percben a hazaiak mestere kikérte második idejét, és hangos szóval igyekezett rendet tenni játékosai fejében – igaz, az eredményjelző ekkor épp 11-10-et mutatott. A hajrához közeledve már néggyel is mentek a hajdúságiak, úgy tűnt, a mérkőzés során először le tudják rázni mieinket. A játékrész utolsó perceiben valamelyest faragni tudtunk hátrányunkból, így végül 17-15-ös állásnál vonultak pihenőre a felek.

Két debreceni góllal indult a második félidő, de Dávid-Azari Fruzsina duplája révén hamar „megérkeztünk” mi is a meccsbe. Sőt! Olyannyira elkaptuk a fonalat, hogy a 35. percben már 20-20 állt az eredményjelzőn. A folytatásban – kétperces emberelőnyét kihasználva – ismét ellépett két góllal a DVSC, de szerencsére ismét volt visszaút (22-22). A játékrész derekán Marincsák Niki percei következtek: irányítónk betörésből és átlövésből is eredményes tudott lenni, át is vettük a vezetést (25-26). A 30-as lélektani határt is Golovin Vlagyimir tanítványai érték el elsőként, de leszakítani már nem tudták ellenfelünket, így fej-fej mellett közeledtünk a hajrához. Az 55. percben vezetőedzőnk kikérte második idejét, és bár hosszasan konzultált játékosaival, a gól elmaradt, nem úgy a túloldalon (33-31). Az utolsó percek ütésváltásából a Debrecen jött ki jobban, így végül 36-34-es győzelemnek örülhetett.

Ezzel csapatunk letudta az országjáró „turné” második állomását, folytatás szombaton a Siófok otthonában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!