Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Érmet tenne a fa alá

Publikálva: 2020.12.16 Frissítve: 2020.12.17 Vívás – tőr/párbajtőr

Tőr- és párbajtőrszakosztályunk vezetőjével, egyben remek vívónkkal, Szényi Péterrel latolgattuk klubunk esélyeit a hétvégi országos bajnokság kapcsán.

– Mit vársz az egyesületünktől a női mezőnyben?

Női tőrben Pöltz Annának szurkolhatunk, akinek reális esélye van a dobogóra. Sajnos Kókai Csilla megbetegedett, ezért ő nem indul egyéniben, így csapatban sem tudunk szerepelni. Párbajtőrben a fiataloknak lesz meg a lehetősége a bizonyításra: Wimmer Dorina, Miskó Dorina, Marschall Réka, illetve Nébald Franciska is meglepetést okozhat. Teher nincs rajtuk, hiszen még elképesztően fiatalok, de bármire képesek lehetnek.  

– Hogy fog kinézni a férfi párbajtőrcsapat?

A legutóbbi felnőtt Magyar Kupán bronzérmet szerző csapat összeállítása változatlan: Somody Soma és Bartkó Levente vív majd mellettem, illetve a negyedik helyre az szállhat be, aki a legjobban szerepel egyéniben.

– Mi lehet a kulcsa annak, hogy a kupa után a hétvégén is érmet szerezzen a hármas?

Mindig az adott napi forma dönt. Mindent megtettünk, amit lehetett és becsületesen végigcsináltuk a felkészülést. Pénteken, szombaton kiderül, mire lesz ez elég.

– Egyéniben hogy érzed, mire lehetsz képes?

Szeretnék legalább a legjobb nyolc közé kerülni, de akkor lennék igazán boldog, ha érmet tehetnék a fa alá. Álltam már néhányszor dobogón magyar bajnokságon, de az utóbbi időben ez nem sikerült. Épp most láttam Facebookon, hogy pont nyolc éve vívtam döntőt a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, Kulcsár Krisztiánnal. Sok idő eltelt azóta, de nagyon jó lenne újra odaférkőzni a dobogó közelébe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!