Taekwondo
Salim Sharif

Érmek és egyéni csúcsok (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.07.19 Frissítve: 2020.07.20 Atlétika

Atlétáink négy versenyen voltak érdekeltek a hétvégén.

Az atlétika-versenydömping csütörtökön, Bonyhádon kezdődött, ahol rúdugróinkért szoríthattunk, akik – a szokásokhoz híven – nem okoztak csalódást. A nőknél a dobogó mindhárom fokát a mieink foglalták el: Szabó Diana 4.01 méterrel győzött, Petry Alexandra 3.71-es egyéni csúccsal lett a második, míg Hornácsik Gréta 3.51-gyel a bronzérmet szerezte meg. A férfiaknál Nagy Marcell 4.81 méterrel ezüstéremmel zárt Mihályi Ádám mögött, és Bánházi Botond előtt.

Ugyancsak csütörtökön rendezték az egyéni csúcsok versenysorozatát, 400-on Sárközi Dominik a 7., Bathó Gergely a 17. legjobb időt érte el. A nőknél Kuti Nikolett 100-on a 10., 200-on a 7. leggyorsabb volt, míg 400-on Tollas Gizella a 14., Kassai Boglárka a 17. lett.

A hétvége talán legszebb eredménye az MTK Budapest felkészülési viadalán induló Renner Luca nevéhez fűződik. Fiatal magasugrónk a múlt héten elmondta, egyéni csúcsot szeretne ugrani, és ez szombaton sikerült is neki, hiszen 1.85 méterrel élete legjobbját érte el, ezzel Kriszt Katát és Keszthelyi Lucát megelőzve diadalmaskodott. A férfiaknál Jankovics Dániel 2.14 méterrel tudott győzni, megelőzve a VEDAC sportolóját, Sántik Dávidot, és a szintén kék-fehér színekben versenyző, 1.99-ig jutó Zelena Zalánt.

Ugyanezen a megméretésen, gerelyhajításban Schmölcz Márk Xavér járt sikerrel, míg az ezüstérem egyesületünk atlétájának, Jancsik Tamásnak járt, aki klubtársát, Magyari Zoltán előzte meg. Női gerelyhajításban is hazai győzelem született Moravcsik Angéla révén, aki 58.38 méterig jutott, maga mögé utasítva csapattársát, Sári Pálmát, aki 45.37-es egyéni csúccsal kaparintotta meg az ezüstöt. A bronzérem Eszenyi Napsugáré lett.

A TSC-Geotech pályaavatóján dr. Nguyen Anasztázia idei legjobbjával, 6.61 méterrel távolugrásban második helyen végzett, Szabó Beatrix pedig hármasugrásban, idei legjobb kísérletével, 12.40 méterrel bronzéremnek örülhetett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!