Atlétika
Szabó Beatrix

Eredményes horvátországi hétvége

Publikálva: 2016.04.18 Frissítve: 2016.04.18 Labdarúgás

Mindkét korosztályos csapatunk komoly nemzetközi sikert ért el.

Az MTK Budapest 2007-es és 2006-os korosztályú együttesei is, gyönyörű helyen rendezett és jól szervezett nemzetközi tornákon vettek részt.

A kilencévesek a Bíró – Porkoláb – Varga, Galaschek, Zubor – Zéher összetételben léptek pályára, csereként még Hughes, Henn, László, és Sándor kapott lehetőséget. A csoportból meggyőző játékkal, veretlenül jutottunk a döntőbe, egyedül a helyzetkihasználásunk miatt bosszankodhattunk egyik-másik meccsen. A döntőben nagyon erős ellenféllel találkoztunk, és a – részben önhibánkból – gyorsan bekapott gólok hatására az óriási akarás néha pityergésbe és döhüngésbe csapott át, valamint jelentkeztek az ilyenkor szokásos „fantomfájdalmak" is. A finálé szünetében sikerült rendezni a sorokat, „felszárítani a könnycseppeket", és nem az eredményre, csak a játékra koncentrálva kiváló 0-0-ás második húsz percet produkáltak fiaink. Még bőven van idejük a fiúknak megtanulni, hogyan kezeljék az izgalmukat, az érzelmeiket játék közben, viszont a második játékrészben mutatott tartásért, teljesítményért, és az egész tornán produkált játékukért hatalmas dicséretet érdemelnek.

A csoportmérkőzéseken: 

MTK Budapest 2007 – Bravo Publikum (szlovén) 3-3. G.: Galascek Zoárd, Sándor Balázs, Zubor Ádám. 
MTK Budapest 2007 – Rudar Velenje „2" (szlovén) 5-1. G.: Galascek Zoárd (2), Sándor Balázs, László Dominik, Hughes Bence. 
MTK Budapest 2007 – Crnuce (szlovén) 7-1. G.: Sándor Balázs (4), Galascek Zoárd, Varga Donát, Zubor Ádám. 
MTK Budapest 2007 – Jadran Porec „1" (horvát) 3-1. G.: Galascek Zoárd (2), László Dominik. 
MTK Budapest 2007 – Istra Pula (horvát) 3-2. G.: Zubor Ádám (3). 

A döntőben: 

MTK Budapest 2007 – Domzale (szlovén) 0-3.

Ezzel kilencéveseink a második helyen zártak.

Az egy évvel idősebbek, az MTK Budapest 2006-os gárdája sem unatkozott hétvégén. Srácaink, szintén Horvátországban vendégeskedtek, és elsők lettek az Umag Trophy nemzetközi utánpótlástornán. Együttesünk végig magabiztosan és magas színvonalon játszott, és végső sikere is teljesen megérdemelt. A csoportküzdelmek döntötték el a végeredményt, ahol két kulcsmeccset vívtunk. Az elsőt, rendkívül agresszív és jobbára célfocit játszó szlovén első osztályú egylet utánpótláscsapata, a Rudar Velenje ellen, a másikat pedig a legjobb szlovén utánpótlás-nevelők között számon tartott Domzale ellen. Mindkét összecsapásból jól jöttünk ki, és jobb gólkülönbségünk révén csoportelsőként jutottunk a másnap rendezett döntőbe, ahol nem adtunk esélyt ellenfelünknek. a tízéveseink a Kádár – Mudri – Almomani, Mendi, Sus – Guger összeállításban vették fel a harcot, de csereként Major, Kiss R., és Pálvölgyi is lehetőséget kapott.

Pénteken két találkozóval nyitottak a kék-fehérek:

MTK Budapest 2006 – Bravo Publikum (szlovén) 6-2. G.: Major Máté (2), Mendi Ronaldo (2), Sus Kameron, Guger Gyula.
MTK Budapest 2006 – Rudar Velenje (szlovén) 1-0. G.: Mendi Ronaldo.

Szombaton pedig újabb három összecsapás várt fiainkra.

MTK Budapest 2006 – Jardan Porec „B" (horvát) 10-0. G.: Guger Gyula (3), Sus Kameron (3), Mendi Ronaldo, Farkas Benjámin, Major Máté, öngól.
MTK Budapest 2006 – Domzale (szlovén) 1-1. G.: Mendi Ronaldo
MTK Budapest 2006 – Petrovija II. (horvát) 7-0. G.: Sus Kameron (2), Farkas Benjámin (2), Mudri Márk, Mendi Ronaldo, Major Máté.

A vasárnapi döntőben:
MTK Budapest 2006 – Petrovija I. (horvát) 7-1. G.: Sus Kameron (3), Mendi Rondaldo (2) Mudri Márk, Almomani Nathaniel.

Ezzel tízéveseink az első helyen végeztek.

Köszönjük a szülők lelkesítő szurkolását, szép volt srácok, gratulálunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!