Atlétika
Krizsán Xénia

Elvitte a pontokat a BEAC

Publikálva: 2019.10.17 Frissítve: 2019.10.16

A harmadik negyed eldöntötte a mérkőzést.

Női amatőr NB I piros csoport, 3. forduló
MTK Budapest–ELTE-BEAC Újbuda 58-88 (17-16, 21-17, 8-30, 12-14)

Női kosárlabdacsapatunk vasárnap az amatőr NB I piros csoportjának harmadik fordulójában az ELTE-BEAC Újbuda gárdáját fogadta. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, melynek a végén egy ponttal a mieink vezettek. (17-16)

A második periódust jobban kezdtük, már hét ponttal is mentünk, ám a félidő végére ötre zárkózott a BEAC. (38-33)

A szünet után az NB I-es játékosokat is felvonultató újbudaiak nagyobb sebességbe kapcsoltak, így megfordították a találkozót, sőt, behozhatatlan előnyre tettek szert. A negyedet 30-8-ra nyerték, így 16 pontos előnyből várhatták a hajrát. (44-60)

Ugyan a lányok mindent megtettek az utolsó negyedben, nem sikerült közelebb férkőzni, így végül 77-58-as BEAC sikerrel zárult az összecsapás.

Csapatunk legközelebb október 20-án, a Hepp-kupában lép pályára, a BKG PRIMA Akadémia otthonában.

Nagy Dóra: – Újra NB I-es együttes amatőr gárdájával játszottunk, amelynek öt játékosa az „A” csapatnak is stabil tagja. Nagyon jól sikerült az első félidő, aztán a harmadik negyedben picit elfáradtunk, ami annak is betudható, hogy az első számú csapatuk játékosai agresszivitásban, gyorsaságban fölénk kerekedtek. A lepattanózásunk és a védekezésünk nem volt az igazi, ami a támadójátékunkra is negatív hatással volt. A két csapat között van különbség, de úgy érzem, nem ekkora. A harmadik negyed eldöntötte a találkozót.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!