Atlétika
Krizsán Xénia

Elvitte a két pontot a Siófok (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.28 Frissítve: 2019.04.28 Kézilabda

Az Elek Gyula Aréna után az Elektromos csarnokban is győzni tudtak Tor Odvar Moen tanítványai.

MTK Budapest–Siófok KC 18-26 (9-11)
Elektromos csarnok, 250 néző
Vezette: Fekete T., Tóth D.

MTK Budapest: Győri – Tóth E. 3, Karnik 3 (3), Fekete B. 2, Slakta, Mihálffy 4, Stranigg, Kovács G., Bánfai 3, Dakos 3, Zsiborás
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

SKC: Dedu, Solberg – Elghaoui, Böhme 7 (4), Aoustin 5, Jezsics 2, Perianu 2, Such, Kobetics 5, Wald 1, Khmirova 2, Janjusevics 1, Gonzalez
Vezetőedző: Tor Odvar Moen

Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 1-2; 20. p.: 7-7; 29. p.: 8-11; 36. p.: 11-13; 43. p.: 11-19; 54. p.: 14-24

A K&H liga 23. fordulójában csapatunk a Siófok KC-t látta vendégül. Ellenfelünk erejét jól mutatja, egyrészt, hogy bejutott az EHF-kupa döntőjébe, másrészt, hogy szerdán legyőzte a Ferencvárost az Elek Gyula Arénában.

Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó: Golovin Vlagyimir Termány Ritára, Tor Odvar Moen pedig Estelle Nze Minkóra nem számíthatott sérülés miatt.

Az első pár perc a kapusokról szólt: Denisa Dedu és Győri Barbara is lehúzta a rolót, az első találatra a negyedik percig kellett várni – Andrea Kobetics törte meg a gólcsendet. A folytatás is inkább a védelmekről szólt, mindössze 20 gól született az első félidőben. Szinte végig a vendégek vezettek, de a mieink – ekkor még – nem hagyták lerázni magukat (9-11).

A második félidő két gyors vendéggóllal kezdődött, ám erre még volt válaszunk, a 36. percben 11-13-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban azonban jött – a szezon során sajnos nem először látott – rövidzárlat: majd nyolc percen keresztül nem tudtuk bevenni Dedu kapuját, amit a Siófok persze kőkeményen megbüntetett, így a játékrész derekán már nyolc volt közte. A folytatásban még tovább is nőtt a különbség a somogyiak javára, de a hajrázhoz közeledve kozmetikázni tudtunk, így 18-26-tal ért véget a szezon utolsó hazai meccse.

Golovin Vlagyimir együttese május 4-én lép pályára legközelebb, a EUbility Group-Békéscsabai ENKSE otthonában.

Golovin Vlagyimir:Az utolsó hazai meccsünkön mindent megtettünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget, amely egész évben velünk volt. Az első félidő kiváló volt, mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk, aztán a másodikban elfáradtunk.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!