Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Eltűnt az izgalom

Publikálva: 2020.11.16 Frissítve: 2020.11.16 Torna

Schermann Bianka a mesterfokú bajnokság után még magabiztosabban készül az Eb-re.

A tornászok győri mesterfokú bajnokságának pénteki egyéni összetett selejtezőjében a második helyen végzett klubunk kiválósága, Schermann Bianka, aki ezzel a tettével kivívta helyét a decemberi Európa-bajnokságra utazó ötfős csapatban. A nyitónapon az egyesületünkkel szuper csapatbajnoki ezüstérmet szerző versenyző, a szombati összetett fináléban a negyedik helyen zárt, a vasárnapi szerenkénti döntőben viszont háromszor is felállhatott a dobogóra: ugráson, felemáskorláton és holtversenyben gerendán is harmadikként végzett.

– A pénteki nappal teljesen elégedett vagyok. Erre is készültem a legjobban, hiszen tudtam, hogy az első két helyezett bekerül az Eb-csapatba. Örülök, hogy sikerült. A talajon bemutatott gyakorlatom csak egy tizeddel volt kevesebb, mint a tavalyi vébén, korláton viszont még sokat kell fejlődjek az Eb-ig, de ezt meg is teszem. Összességében gerendán is stabilan szerepeltem, leszámítva, hogy szombaton leestem – mondja nevetve Bius, aki miután a nyitányon a legtöbbet hozta ki magából, a másik két napra már fáradtabban érkezett. Ezzel együtt a három bronzérem is boldogsággal tölti el. Már csak azért is, mert ugráson sokáig nem is tervezte, hogy elindul. Nem is az a fő szere.

– A végén már érződött a fáradtság, de az is, hogy a két héttel ezelőtti magyar bajnoksághoz képest látványos előre lépést mutattam. Ráadásul az volt az első verseny hosszú idő után, és akkor még annyira izgultam, hogy gondolkodni sem tudtam. Most úgy álltam oda, hogy tisztában voltam vele, mi a feladatom és mit kell tennem. Az Európa-bajnokságig sok mindent lehet még jobbítani, tisztítani. Addig is készülök tovább, és bízom benne, hogy egyszer sem lesz pozitív a vírustesztem. Erre a lehető legnagyobb mértékben próbálok odafigyelni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!