Atlétika
Kulunics Vince

Először kaptunk ki (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.17 Frissítve: 2017.09.17 Labdarúgás

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Dorogi FC – MTK Budapest 2-1 (1-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion 1000 néző

Vezette: Zierkelbach Péter (Bogár, Kis, Baghy)

Sárga lap: Mészáros (10.), Németh (78.), Faragó (87.), Zima (94.), illetve Kanta (75.)

Gólszerző: Vígh (6., 56.), illetve Baki (48.)

Dorogi FC: Zima – Szalai, Berkó, Bora, Németh – Faragó, Nagyházi, Kamarás (Szellák, 58.), Mészáros, Szedlár (Sitku, 83.) – Vígh (Grabant, 70.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

MTK Budapest: Demjén – Bori, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Gera, 77.), Kanta, Schäfer, Lencse (Farkas, 69.) – Korozmán (Hrepka, 62.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Dorog otthonába látogatott csapatunk. Feczkó Tamás először jelölte a kezdőbe Kanta Józsefet, Baki Ákos és Demjén Patrik pedig most kaptak első ízben helyet az együttesben.

Az első lehetőségünk a 3. percben alakult ki, amikor Bori passza után Torghelle veszélyeztetett, de lövése elkerülte a kaput. Három perccel később a Dorog jöhetett szöglettel: Víghre senki nem figyelt, a támadó pedig magabiztosan bólintott a kapunkba, így hamar hátrányba kerültünk. A hazaiak találata kicsit megfogott minket, a félidő első felében alig jutottunk el a dorogi kapuig, és nem igazán tudtuk diktálni a játékot. A 19. percben Faragó ment el a jobb oldalon, majd adott be, de labdája lecsúszott, és a kapufán csattant.

A 27. percben kezdtünk éledezni: Gengeliczki emelt Vass Patrikhoz, aki szép mozdulattal, kapásból lőtt kapura, de Zima a helyén volt. A 38. percben Lencse került helyzetbe a bal oldalon, de Zima szépen hárította lövését, a kipattanót Torghelle lőtte kapura, de a dorogiak hálóőre ezúttal is bravúrral hárított, így maradt az 1-0. A félidő hajrájára megélénkült a játékunk, de gólt nem tudtunk szerezni, így hátrányból várhattuk a második játékrészt.

A fordulás után azonnal helyzetet alakítottunk ki: Torghelle fejelt Korozmán beadását követően, azonban Zima akrobatikus mozdulattal védett. Az ezt követő szögletet Vass Patrik Baki fejére rajzolta, aki elemi erővel fejelt a hazai kapuba, egyenlítéssel kezdtük tehát a második félidőt.

Az 54. percben megszerezhettük volna a vezetést is, amikor Vass Patrik került helyzetbe remek játék után, de lövése a kapufa belső részéről kifelé pattant. Sajnos ebből azonnal kontrát vezetett a Dorog, aminek a végén Vígh fejelhetett, és a labda ezúttal is Demjén hálójában landolt, tehát újra hátrányba kerültünk.

Öt perccel a gól után Torghelle lőtt ollózó mozdulattal a tizenhatos sarkáról, de Zima megint óriásit védett. Ezután Lencse került helyzetbe, közvetlen közelről próbálkozhatott, de a dorogi kapus ismét nagyot hárított, a kipattanót pedig Torghelle nem tudta értékesíteni.

A hajrában mindent egy lapra feltéve jöttünk előre, és a 93. percben egyenlíthettünk volna, de Zima útját állta Torghelle fejesének. Újabb helyzetünk ezután már nem akadt, így 2-1-es vereséget szenvedtünk.

Feczkó Tamás: – Az első félidőben nem voltam elégedett a játékunkkal, de a második játékrészre nagyon jól jöttünk ki, és hamar egyenlítettünk is. Sajnos a helyzeteinket nem sikerült belőni, hiszen vagy az ellenfél kapusa, vagy a kapufa állított meg minket. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!