Kézilabda
Poczetnyik Luca

Élnek az olimpiai remények

Publikálva: 2019.12.23 Frissítve: 2019.12.23 Torna

Tornaszakosztályunk vezetője, Botyánszky Mariann beszélt 2019-ről.

Az év végén még nyitott az olimpiai kvalifikáció, tehát elképzelhető, hogy Schermann Bianka kijuthat Tokióba. Ennek tudatában, hogy sikerült a 2019-es év?

Nagyon izgalmas esztendő volt, hiszen Bianka felkerült a felnőttek közé 16 évesen. Ez megszokott a sportágunkban, de edzőként nehezen éljük meg, mert abban a korban van, amikor még alakul, formálódik. Két talajgyakorlatot dolgoztunk ki idén, pedig kétévente szoktunk újat tanulni. Bianka megérezte a felnőttesebb, nőiesebb mozgást. Sikeres döntés volt az új koreográfia, mert nagyon élvezte a közönség. Az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nagy tapsot kapott az első elemére, majd onnantól kezdve vastapssal támogatták. Az elvárásunk nem volt kihegyezve erre a világeseményre, de persze nem is fogtuk vissza. Igazándiból a 2024-es olimpia volt a cél, de azok után, hogy így mutatkozott be, van okunk bizakodni. Böczögő Dorina teljesítményének is nagyon örültünk, hiszen talajon ő kapta a legjobb pontszámot a magyar csapatból.

Dorinának más szerepe is van, hiszen példaképként, csapatkapitányként is funkciónál.

Igen. Fontos, hogy mutatja, a torna nem ér véget 18-19 évesen. Rendkívül jó példát állít a lányok elé, főleg, hogy komoly vállsérülés után tért vissza. Nemcsak pontszámban, hanem a jelenlétével is sokat segít a csapatnak. Elképesztően pozitív, hogy ott van, tud irányt mutatni a fiatalabbnak, tudja biztatni őket.

Jut időtök pihenésre az év végén?

Nagyon kemény tavasz elé nézünk. Bianka például 2017-ben kezdte a komolyabb felkészülést a nemzetközi versenyekre. Akkor sem volt szünet, mert utána készültünk az Európa-bajnokságra, és meglehetősen kimerült volt emiatt. Most igyekszünk ezen változtatni, és szeretnénk a két ünnep között pihenőt adni neki, és januárban kezdeni a felkészülést. A csoport másik fele valószínűleg edzeni fog, de Biankának úgy érzem, szüksége van most erre.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!