Tenisz
Gálfi Dalma

Keresés

Élnek az olimpiai remények

Publikálva: 2019.12.23 Frissítve: 2019.12.23 Torna

Tornaszakosztályunk vezetője, Botyánszky Mariann beszélt 2019-ről.

Az év végén még nyitott az olimpiai kvalifikáció, tehát elképzelhető, hogy Schermann Bianka kijuthat Tokióba. Ennek tudatában, hogy sikerült a 2019-es év?

Nagyon izgalmas esztendő volt, hiszen Bianka felkerült a felnőttek közé 16 évesen. Ez megszokott a sportágunkban, de edzőként nehezen éljük meg, mert abban a korban van, amikor még alakul, formálódik. Két talajgyakorlatot dolgoztunk ki idén, pedig kétévente szoktunk újat tanulni. Bianka megérezte a felnőttesebb, nőiesebb mozgást. Sikeres döntés volt az új koreográfia, mert nagyon élvezte a közönség. Az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nagy tapsot kapott az első elemére, majd onnantól kezdve vastapssal támogatták. Az elvárásunk nem volt kihegyezve erre a világeseményre, de persze nem is fogtuk vissza. Igazándiból a 2024-es olimpia volt a cél, de azok után, hogy így mutatkozott be, van okunk bizakodni. Böczögő Dorina teljesítményének is nagyon örültünk, hiszen talajon ő kapta a legjobb pontszámot a magyar csapatból.

Dorinának más szerepe is van, hiszen példaképként, csapatkapitányként is funkciónál.

Igen. Fontos, hogy mutatja, a torna nem ér véget 18-19 évesen. Rendkívül jó példát állít a lányok elé, főleg, hogy komoly vállsérülés után tért vissza. Nemcsak pontszámban, hanem a jelenlétével is sokat segít a csapatnak. Elképesztően pozitív, hogy ott van, tud irányt mutatni a fiatalabbnak, tudja biztatni őket.

Jut időtök pihenésre az év végén?

Nagyon kemény tavasz elé nézünk. Bianka például 2017-ben kezdte a komolyabb felkészülést a nemzetközi versenyekre. Akkor sem volt szünet, mert utána készültünk az Európa-bajnokságra, és meglehetősen kimerült volt emiatt. Most igyekszünk ezen változtatni, és szeretnénk a két ünnep között pihenőt adni neki, és januárban kezdeni a felkészülést. A csoport másik fele valószínűleg edzeni fog, de Biankának úgy érzem, szüksége van most erre.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!