Atlétika
Krizsán Xénia

Elmaradt a meglepetés (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.17 Frissítve: 2017.10.17 Kézilabda

Harminc percig voltunk pariban a Ferencvárossal.

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 37-25 (16-12)
Elek Gyula Aréna, 400 néző
Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba

FTC: Szikora, Bíró – Schatzl 6, Szucsánszki 2, Szekeres K. 1, Mészáros R. 2, Van der Heijden 4 (2), Lukács V. 3, Snelder 3, Pena 6, Faluvégi, Jovanovics 5, Kovacsics 2 (1), Hornyák, Márton G., Háfra 3
Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 2, Karnik 1, Sallai 1, Szádvári 2, Slakta 1, Valovics 3, Kovács G. 2, Barna, Mód 1, Dakos 3, Termány 8 (2), Gorilszka 1, Kuti, Blazsek
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 2-2, 10. p.: 6-3, 16. p.: 7-7, 22. p.: 12-9, 27. p.: 13-12, 38. p.: 23-14, 43. p.: 28-18, 52. p.: 33-21

A K&H női kézilabdaliga ötödik fordulójában csapatunk a tavalyi ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria otthonába látogatott.

A kék-fehérek önbizalommal telve várhatták a találkozót, mivel egy héttel korábban előbb kiejtették a Budaörsöt a Magyar Kupából, majd döntetlent játszottak a Dunaújvárossal. Persze a papírforma még így is a hazaiak mellett szólt, akik szombaton a Larvikot győzték le Dabason, a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A hétfői találkozó eleinte kiegyenlített játékot hozott: alapvetően a Ferencváros akarata érvényesült a pályán, de a vendégek nem hagyták lerázni magukat, a Dunaújváros elleni meccshez hasonlóan kemény védekezéssel igyekeztek megállítani ellenfelüket. Támadásban is voltak jó teljesítmények, Dakos Noémi fontos gólokkal tartotta meccsben az övéit az első percekben, Termány Rita pedig életerős átlövésekkel jelezte a lelátón helyet foglaló Kim Rasmussennek, hogy szeretne ott lenni a decemberi világbajnokságon. Schatzl Nadinék a játékrész utolsó perceiben végül növelni tudták fórjukat, így négygólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a Ferencváros, mintha lerázta volna a korábban látott fáradtságot a zöld-fehér együttes. Az MTK ugyanakkor megroppanni látszott lelkileg, nem tudott újabb tartalékokat mozgósítani, így percről-percre nőtt a hazaiak előnye. Golovin Vlagyimir hiába kért időt előbb 22-14-nél, majd 29-18-nál, a hazaiak nem lassítottak, és végül 37-25-re nyerték a testvércsapatok csatáját.

Az MTK Budapest legközelebb október 28-án, a Kisvárdai KC ellen lép pályára tétmérkőzésen.

Golovin Vlagyimir:Először is gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez! Az első félidőben lassan mozgott a Fradi, ekkor még ki tudtuk használni a fáradtságukat, jól védekeztünk, küzdöttük. A második félidőre aztán magához tért ellenfelünk, és nagyjából hat perc alatt el is döntötte a mérkőzést. Hitehagyottan játszottunk, túlságosan tiszteltük őket, ők pedig köszönték a lehetőséget, és éltek vele.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!