Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Eljött a nagy nap (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.02.22 Frissítve: 2018.02.22 Rövidpályás gyorskorcsolya

Csütörtökön rendezik a férfi váltó döntőjét a pjongcsangi téli olimpián, amelyben Magyarország is érdekelt. A legnagyobb esély itt van, hogy 38 év után ismét érmet szerezzen Magyarország a téli játékokon. A Nemzeti Sport kérte rövid esélylatolgatásra a főszereplőket a finálé előtt.

Tényleg történelmi az esély az éremre, hiszen a futamban elég egyetlen váltót megelőzni a dél-koreai, a kínai és a kanadai közül, de versenyzőink alighanem még ennél is többre vágynak. Itt bizony nagy utazás lesz: gyors, vérre és éremre menő, gyilkos harc várható a dobogós helyekért.

Dél-Korea, Kína, Kanada és Magyarország – az elmúlt évek nagyszerű szereplései után persze vártuk, sőt ne tagadjuk, elvártuk, hogy a fiúk bejussanak a döntőbe, ezt másfél héttel ezelőtt remek futással teljesítette is a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű kvartett.

Amely így, ebben a felállásban veszi fel a harcot a másik három csapattal csütörtökön is. És érmet akarnak a fiúk, ebben nincs vita közöttük. Ahogy szerencsére semmi másban sem.

A csapat legrutinosabb tagja Knoch Viktor bizakodva várja a döntőt:

– Jó a hangulat, a csapatból mindenki szépen mozgott az edzéseken, nem hátráltatott minket semmi abban, hogy jól felkészüljünk a váltódöntőre. Múlt hét kedden volt az elődöntő, azóta nehéz másra gondolni, mint a fináléra. Szeretnénk érmet nyerni!

Legyen így…

Bánhidi Ákos edző úgy véli, a két ázsiai csapat lehet az igazán kemény dió, nem mintha a kanadaiak nem lennének kiválóak, csakhogy: 

– A kanadaiak negyedik embere nem olyan jó, kicsit kilóg a sorból, ott lehet valamit keresgélni.

Persze, nem kell megijedni a többiektől sem, többször láttuk már, hogy a mieink képesek a kínaiak közül bárkit és a dél-koreaiakat is megverni, ráadásul Liu Shaolin Sándor szemmel láthatóan túltette magát a szombati „kudarcon”: 

– Mentálisan próbálok erős maradni. Kedden jól összeraktam előre az ötszázas futamomat is, visszafelé pedig nem nézek – így, ezzel a felfogással vágok neki az utolsó versenynapnak is.

Annak a napnak, amelyen végre-valahára tényleg megszülethet az a hőn áhított magyar érem, és egyelőre elégedjünk meg ennyivel, ne boncolgassuk tovább, hogy az milyen színű lehet. A fiúk sem teszik ezt, csak az ötezer méterre készülnek, és még valami másra.

A legfontosabb az, hogy ne zárjanak ki minket – mondta Liu Shaoang. – Mindenki a legtöbbet hozza majd ki magából, ebben biztos vagyok. Nem hiszem, hogy probléma lesz.

Higgyünk neki – jelentsen is bármit a fiatalabbik Liu utolsó mondata.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!