Kézilabda
Szőke Szonja

Elismerés Udvarhelyinek, és az MTK vívósportjának

Publikálva: 2014.09.21 Frissítve: 2014.09.22 Vívás

Komoly megtiszteltetésben részesülhet az MTK vívóinak mesteredzője, a Bay Béla díjas Udvarhelyi Gábor.

Könnyen lehet ugyanis, hogy hamarosan ő lesz a Magyar Vívóválogatott szövetségi kapitánya. Jó ideje már senki nem dolgozik e tisztségben, az egyes fegyvernemeket saját edzőik vezetik. – Ez a szisztéma, bár nem rossz, mégis változtatásra szorul – nyilatkozta Csampa Zsolt, szövetségi elnök. Szerinte kell olyan szakember, aki a teljes rendszert átlátja, és azért felel is.

Úgy tudjuk, hogy ez az ember lehet Udvarhelyi Gábor. Felmerült a szintén MTK-s Mincza-Nébald Ildikó neve is, ám ő inkább maradna a saját fegyverneménél. Ha valóban kinevezik Udvarhelyit, akkor nagyon komoly feladatok állnak előtte. A legutóbbi olimpiára ugyanis egyetlen vívó csapatunk sem jutott ki, most viszont háromnak is jó esélye van erre. Ezen kívül a szövetségi kapitánynak kell majd a mostani fiatalokat (húsz év alattiak) bevezetni a világ felnőtt élvonalába. A sportág nagy problémája ugyanis, hogy egy generáció kimaradt. A „nagy öregek” (Szilágyi Áron, Imre Géza, Boczkó Gábor, Szász Emese) még bírják az iramot, de ha ők befejezik nem lesz aki a helyükre álljon mindaddig, amíg a mostani ifjak be nem érnek.

A szövetségi kapitányi poszt nagy megtiszteltetés, korábban olyan nagyszerű mesterek dolgoztak ebben a beosztásban, mint Bay Béla, Sákovics József, Kulcsár Győző, vagy legutóbb Szabó Bence, akinek a 2004-es olimpia után járt le a megbízatása.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!