Atlétika
Jankovics Dániel

Elismerés a teljesítményért

Publikálva: 2020.09.08 Frissítve: 2020.09.08 MTK Budapest

Csik Ferenc-díjat vehetett át az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályának edzője, Kőbán Rita, Kemény Ferenc-díjat Prof. Dr. Szabó Tamás, a Brüll Alfréd Akadémia vezetőségi tagja.

Kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumában kiemelkedő sportteljesítménye, valamint sportolói életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjat vehetett át klubunk kajak-kenu szakosztályának edzője, a kétszeres olimpiai bajnok Kőbán Rita. A díjat a Magyar Sport Napja alkalmából ítélték oda. Az ünnepségen hasonló elismerést kapott Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó és Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitány, mesteredző is.


A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vett át Prof. Dr. Szabó Tamás, sporttudós, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke, a Brüll Alfréd Akadémia vezetőségi tagja, valamint Gábor Antal Áron, a női vízilabda-válogatott orvosa, Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa.

Az díjátadóra eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt.

Az eseményen Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy a mostani díjazottak is bekerültek a magyar sport nagyjai közé, mert tovább viszik a gazdag hazai sporthagyományokat.

– Bármennyire is furcsán hangzik, önök a mostani ifjúság példaképei, és nagy a szerepük abban, hogy a következő generációknak is átadásra kerüljenek a tradíciók – mondta Kásler Miklós, hangsúlyozva, hogy nagyra becsüli a díjazottak tevékenységét.

– Nekem most az a feladatom, hogy megköszönjem a teljesítményüket a kormány és a teljes magyar nemzet nevében – jelentette ki a miniszter, aki Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral közösen adta át az elismerő okleveleket és a díjakat.

A rendezvényen továbbá kiemelkedő edzői tevékenysége és jelentős nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve, kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek tevékenysége elismeréseként Bay Béla-díjat kapott Demeter György, a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója, és Pócsföldi Ottó országúti kerékpáros magyar bajnok, a triatlon-válogatott kerékpáros edzője.

Átadták még a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, a diáksport szervezésében és az egyetemi sport területén kifejtett eredményes tevékenységért járó Kerezsi Endre-díjakat, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Eszterházy Miksa-díjakat, valamint a sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkáért járó miniszteri elismerő okleveleket.

Fotó: Kovács Tamás (MTI), Makó Éva (MTK Budapest)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!