Atlétika
Nemes Rita

Elhunyt Molnár István

Publikálva: 2016.11.09 Frissítve: 2016.12.04 Labdarúgás

A masszőr több mint 23 éven át szolgálta a klubot

Életének 62. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Molnár István, az MTK Budapest labdarúgóinak masszőre. Úgy ment el, ahogy élt: öregfiúk labdarúgó-mérkőzésen, a pályán, jétékosként, három perccel a találkozó lefújása előtt érte a halál...

Pista, aki közel negyed századon át szolgálta a klubot, tavaly decemberben így beszélt honlapunknak:

Nem tegnap kezdődött. 1966-ban, tizenegy évesen kezdtem a Ganz-MÁVAG-ban focizni. Fenyvesi II. Jóska – aki a zöld-fehérekkel bajnok is volt – segítségével kerültem oda, toborzón vettem részt, és ott ragadtam. A serdülő és az ifi évek után, 1974-ben sikerült bemutatkoznom az első csapatban is, az NB I/B-ben, az akkori másodosztályban, ami komoly színvonalat képviselt. 1975-ben bevonultam a Kaposvári Táncsicshoz, ahol két évet lenyomtunk az NB III-ban és a megyei első osztályban. Miután leszereltem, 1977-ben a 22. Volánhoz igazoltam az NB II-be, ahol 1980-ig játszottam. Ezután Ráckevén folytattam a pályafutásom, a megyei első osztályban. Olyan válogatott játékosok között rúgtam a bőrt, mint Takács Laci, Csordás Karcsi, jó évet töltöttünk itt el, majd Székesfehérvárra kerültem, az volt „sikeres” időszak, per lett a vége. 1981 szeptemberében, a Budapesti Vasas Ikarus csapatába igazoltam, négy évig itt játszottam. XVII. kerületi vagyok, így mondhatom, hogy 1985-ben hazatértem Rákoscsabára, az RTK csapatához (a 22. Volán utóda – A szerk.). Két évet még fociztam itt, de már elkezdtem a civil életemet, ifjúsági és diáksportfelelősként dolgoztam. 1986-ban már sokat voltam sérült, abba kellett hagynom az aktív játékot, így ebben az évben elvégeztem a masszőr iskolát. A gyakorlati éveimet is az RTK-nál töltöttem. 1989-ben az ifjúsági női válogatottal kezdtem el dolgozni, később a felnőttek mellett kerültem, majd 1991 nyarán Tóth Kálmán javaslatára – a Honvéd akkori masszőre volt, vele együtt játszottam az öregfiúkban – átkerültem a Kispest Honvédhoz, mint főállású alkalmazott.

– Mikor kerültél a klubunkhoz?

– 1992 őszén meghalt az MTK akkori masszőrje, Földesi Józsi, és decemberben villámigazolással átkerültem a kék-fehérekhez. Baranyai Pista és ő dolgozott előttem a Hungária körúton. Gellei Imre volt akkor a vezetőedzőnk, elmentem a csapattal, szezonvégi mérkőzésre Atalantába, a háromnapos túrán kölcsönösen megfeleltünk egymásnak, és 1993. január 1-jén beléptem a kék-fehérek közé. Huszonhárom éve itt dolgozom.

– A mai napig focizol.

– Két helyen rúgom a bőrt. Az old boys csapatban, a negyvennégy éven felüliek között, a Hungarian Talents gárdájában, és az RTK-Vasló együttesében, a veterán korosztályban, az ötvennégy év felettiek között is játszom még.
 

Molnár Istvánt az MTK Budapest saját halottjának tekinti. Emlékére gyertyagyújtás lesz november 9-én, szerdán 18:00-órakor a Lantos Mihály Sporttelepen (1149 Budapest, Rákospatak utca 13-27.) Ezzel egyidőben az RTK pályán is csendes megemlékezést tartanak, Zavadszky Gábor szobránál. (1171 Budapest, Péceli út 144.) Temetéséről később intézkednek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!