Atlétika
Krizsán Xénia

Elhunyt Görözdi György

Publikálva: 2022.01.22 Frissítve: 2022.01.22 MTK Budapest

Életének 65. évében, rövid, súlyos betegség után meghalt kiváló kollégánk, Görözdi György, az MTK Budapest létesítmény-fejlesztési igazgatója.

Gyuri a Hidegkuti Nándor Stadion bontási munkálatait megelőzően, az új létesítmény tervezési szakaszában csatlakozott a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest munkatársi csapatához.
Akkor még a kiemelt projektek igazgatójaként vezényelte le – kollégáival és a klub vezetőivel közösen – a tervpályázatot, majd az Új Hidegkuti Nándor Stadion építését, átadását.

Később, létesítmény-fejlesztési igazgatóként – magas szakmai színvonalon – irányította a Lantos Mihály Sportközpontban az atlétikai pálya elkészültét és a vívóterem felújítását, az atléták munkacsarnokának építését, de a röplabdacsarnok és a ritmikus gimnasztikázók otthonának felújítása is feladata volt.
Dolgozott a Török Gyula ökölvívóterem megújításán, a kajak-kenu telepek modernizálásán.
Részt vett az Esport Aréna megépítésében, és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia – a Józsefvárosi Pályaudvar egykori területén – készülő komplexumának előkészítésében is.
Legnagyobb projektjét, a Kerepesi úti MTK Sportpark tervezési, pályáztatási szakaszának munkáit végig irányította, felügyelte, de az építésben sajnos már nem vehet részt.

Olyan ember volt, aki mindig a maximumra törekedett, a legapróbb építési és műszaki szabályt és előírást betartott és betartatott.
Abban a közegben, a nagy építési beruházások előkészítésének és lebonyolításának a világában is mindig nyugodt, megfontolt maradt, ahol mindennaposak a feszültségek, esetenként az egymásra mutogatás, a határidők kisebb-nagyobb csúszása, az elsőre nem kifogástalan minőségű munka.
Soha nem emelte fel a hangját, sőt a legfeszültebb helyzetekben inkább még halkabban beszélt, hogy mindenki figyelje, és értse, amit mond, amit kér.

Néhány éve szőlőt vásárolt magának a Somlón. Megtanult mindent, amit a gazdának tudnia kell a szőlőtőkékről, metszésről, kötözésről, kártevőkről, permetezésről, préselésről, a must és a bor kezeléséről. Ebben is a legjobb akart lenni.
Arra készült, hogy nyugdíjas éveiben – távol a várostól – a hegyen tölti majd az idejét, neveli, kezeli, ápolja a szőlőt, talán még traktort is vesz.
Lehet, hogy ez az egyetlen dolog, amit nem sikerült megvalósítania…

Az MTK Budapest saját halottjának tekinti Görözdi Györgyöt.

Gyászolják: felesége, Dani és Gábor fia, barátai, valamint az MTK Budapest tagjai, munkatársai, vezetői.
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!