Vívás – kard
Szatmári András

Kéziseink elhozták a két pontot Kisvárdáról

Publikálva: 2021.01.17 Frissítve: 2021.01.17 Kézilabda

A 12 találatig jutó Szöllősi-Zácsik Szandra utolsó másodpercekben szerzett góljával nyertünk a Kisvárda otthonában.

Kisvárda Master Good SE–MTK Budapest 32-33 (17-13)
Kisvárda Városi Sportcsarnok, zárt kapus
Vezette: Altmár, Horváth M.

Kisvárda Master Good SE: Pásztor – Milosevics 3, Siska 6, Szabó N. 5 (4), Dombi L. 3, Karnik 6, Udvardi 4
Csere: Dombi K., Mihállfy 3, Mátéfi (kapus), Soltész, Bouti, Habánková 2
Vezetőedző: Bakó Botond

MTK Budapest: Győri – Pelczéder 1, Szöllősi-Zácsik 12 (3), Marincsák 3, Dakos 2, Szabados 2, Dávid-Azari 2
Csere: Szekerczés, Pál T. 8 (2), Bujdosó-Gerháth 2, Suba (kapus), Sallai 1, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/5
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 4-0; 14. p.: 7-7; 18. p.: 11-8; 30. p.: 17-13; 37. p.: 21-16; 56. p.: 29-29

A K&H női kézilabdaliga 4. fordulójában csapatunk a Kisvárda otthonába látogatott volna, azonban ellenfelünk néhány játékosa koronavírusra utaló tüneteket produkált, így a felek a halasztás mellett döntöttek. A találkozót végül január 16-án, szombaton rendezték meg.

Bár semmilyen forgalmi akadály nem nehezítette csapatunk majd négyórás útját Kisvárda felé, mégis „lemaradtunk” az első pár percről. Egészen pontosan 3:36-ot mutatott az óra, mikor Golovin Vlagyimir kikérte első idejét, mivel a hazaiak négy góljára eggyel sem tudtunk válaszolni. Ezt követően megkezdtük a felzárkózást, és végül a játékrész derekán, 7-7-nél értük utol ellenfelünket. Nem tartott sokáig az örömünk, alig négy perccel később már ismét három gól volt a hazaiak előnye (11-8). Sajnos támadásban és védekezésben is élesebbnek tűnt Bakó Botond együttese, ráadásul Pásztor Bettina is remek napot fogott ki. A folytatásban sem változott a játék képe, így 17-13-as állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő sem hozott változást, továbbra is futottunk az eredmény után, de amikor igazán szorossá tehettük volna az eredményt, rendre becsúszott egy-egy hiba. Lányaink azonban töretlen hittel küzdöttek, egész egyszerűen nem voltak hajlandóak beletörődni a vereségbe. Végül az 56. percben tört meg a jég, a második félidőben tíz (!) gólig jutó Szöllősi-Zácsik Szandra révén egyenlítettünk.

31 másodperccel a végső dudaszó előtt Szabó Nina hétméteresből egyenlített (32-32), mire Golovin Vlagyimir azonnal ki is kérte harmadik idejét. Az utolsó támadás végén Pál Tamara betörését szabálytalanul állították meg a hazaiak, a játékvezetői páros pedig hetest ítélt. Szani állt oda a büntetőhöz, nem remegett meg a keze, így újabb fontos két pontot szerzett csapatunk.   

Golovin Vlagyimir együttese pillanatnyilag a negyedik helyen áll a K&H ligában, és legközelebb január 27-én lép pályára Dunaújvárosban.

Golovin Vlagyimir:Nagyon örülünk a győzelemnek, bár az első 55 perc alapján nem is érdemeltük meg. Nagyon rosszul játszottunk, ami részben a Kisvárda érdeme is, alaposan felkészültek belőlünk. Semmi nem működött, amit elterveztünk: elkerülhető gólokat kaptunk, nem tudtunk indulni és gyors gólokat szerezni. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, már az öltözőben is azt mondtam, hogy végig kell bírni, és kis szerencsével nyerhetünk. Minden játékosom nagyon jól küzdött, de Szani tartotta a lelket a csapatban, amikor épp semmi nem működött.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!