Tenisz
Fucsovics Márton

Elbúcsúztunk Görözdi Györgytől (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.02.10 Frissítve: 2022.02.10 MTK Budapest

Utolsó útjára kísértük az MTK Budapest létesítmény-fejlesztési igazgatóját.

2022. február 10-én, a Rákospalotai temetőben, az MTK Budapest elnöke, dr. Deutsch Tamás így búcsúzott a klub létesítmény-fejlesztési igazgatójától, Görözdi Györgytől:

Gyurinak nagyszerű humora volt.

Ismerünk sziporkázó humorú embereket, akik ontják magukból a poénnak szánt poénokat, ártatlan arcú viccmestereket, akik szinte csodálkozó arccal tekintenek körbe, és látszólag nem is értik, miért hahotáznak a remek mondásaikon mások. Vannak a fanyar humor bajnokai, vannak a viccmesélés koronázatlan királyai. És vannak a Gyuri humorával megáldottak.

Ő nem szórta a poénokat, és soha nem hallottam, hogy viccet mesélt volna. Nem volt gyermekarcú sztorizó. Folyt a beszélgetés, tartott az értekezlet, a tárgyalás, Gyuri akkor szólt csak, amikor kellett, annyit beszélt, amennyi indokolt volt, pontos volt, tárgyszerű, érvelő, gyakorlatias. És észrevétlenül, szemrebbenés nélkül úgy voltak szenzációsan humoros megszólalásai, hogy szinte minden alkalommal csak percekkel később esett le mindenkinek, milyen óriásit is mondott Gyuri, és ilyenkor aztán kiszakadva a hivatalos helyzetből, dőltünk a hahotázástól. Gyurinak bölcs humora volt. Olyan volt a humora, mint a személyisége.

Mélyen Tisztelt Gyászoló Család, Tisztelt Gyászoló Közösség!

Úgy tartják, hogy aki a szó fizikai értelmében az építkezéssel foglalkozik, aki épít valamit, legyen szó lakásról, családi házról, iskoláról, gyárról, templomról, középületről, hídról, szállodáról vagy sportlétesítményről, nos az az ember, akár tudatában van ennek, akár nem, szellemi értelemben is épít, gyarapít. Nagy szavak, mondhatják talán néhányan, de tévednek, akik így gondolják. Semmi túlzás nincs ebben, aki építkezik, aki épít, az bizony szellemi értelemben is épít.

Alkot.

A magyar értelmező szótár szerint az alkot „tárgyas ige”, jelentése pedig az, hogy „saját képzelete felhasználásával, szellemi vagy fizikai munkával fokozatosan létrehoz egy új dolgot, tárgyat, művet, ami előtte nem létezett”.

Görözdi György olyan ember volt, aki hivatásszerűen az építkezéssel foglalkozott. A régi Hidegkuti Nándor Stadion bontási munkálatait megelőzően, az új létesítményünk tervezésének idején csatlakozott az MTK munkatársi csapatához. Gyuri vezényelte le – kollégáival és a klub partnereivel közösen – a tervpályázatot, majd a klubunk ékkövének számító Új Hidegkuti Nándor Stadion építését és átadását, ő irányította a Lantos Mihály Sportközpontban az atlétikai pálya elkészültét és a Szőcs Bertalan vívóterem felújítását, az atléták nagyszerű munkacsarnokának építését, de a röplabdacsarnok és a ritmikus gimnasztikázók otthonának felújítását is vezette. Dolgozott a Török Gyula ökölvívóterem megújításán, a kajak-kenu telepek modernizálásán, részt vett az Esport Arénánk megépítésében, és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának a Józsefvárosi Pályaudvar egykori területén készülő új utánpótlás-nevelő központjának az előkészítésében is. Legnagyobb projektjét, a Kerepesi úti MTK Sportpark tervezési, pályáztatási munkáit is végig irányította, felügyelte.

Tisztelt Gyászolók!

Gyuri épített, épített és épített. És nemcsak fizikai értelemben hozott létre csodálatos új sportlétesítményeket, hanem szellemi értelemben is gyarapította a kék-fehér közösségünket. Tudom, hogy ő lenne az első, aki udvariasan, de határozottan megpróbálna kijavítani, de neki sem engedném, mert az az igazság, hogy Görözdi György nem csupán elhivatottan és rendkívüli szorgalommal dolgozott, de Gyuri alkotott.

Nagyszerű dolgokat alkotott. Olyan dolgokat hozott létre, amelyek előtte nem léteztek: az új Hidegkuti Nándor Stadiont, ami a csapatunk és szurkolóink szentélye lett, atlétikai pályát, sportcsarnokokat, kajak-kenu telepeket és számtalan más sportlétesítményt, amelyek sportolóink és edzőink igazi második otthonai.

A nagyszerű új sportlétesítmények pedig nem csak Görözdi György keze nyomát viselik magukon, Gyuri a szívét-lelkét is beleadta a munkába. Mert ismerte a titkot, aki építkezik, aki épít, az bizony szellemi értelemben is épít.

Alkot. Maradandót alkotni pedig csak szívvel-lélekkel lehet.

Köszönjük, Gyuri, hogy a munkatársaid lehettünk, öröm volt veled együtt dolgozni. És nagyon reméljük, néha azt érezted, hogy alkotótársaid is tudtunk lenni.

Gyuri, Isten veled!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!