Kézilabda
Fekete Bozsana

Elátkozott meccs (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.04.24 Frissítve: 2017.04.24 Röplabda

Két alapemberét is elveszítette, ráadásul ki is kapott az MTK Budapest női röplabdacsapata.

UTE – MTK Budapest 3-1 (–18, 23, 12, 15)
Tungsram Csarnok, 200 néző
Vezette: Halász E., Mezőffy

UTE: Miklai 16, Ancsin 1, Varbanova 1, Headen 11, Bezsandolszka 12, Dégi 12
Csere: Hadnagy (liberó), Háfra 16, Császár, Juraszik 1
Vezetőedző: Valics György

MTK Budapest: Szűcs K. 23, Lakatos E. 8, Hackl, Lutter L., Papp O. 6, Petőváry 11
Csere: Hajek-Nagy (liberó), Kilyénfalvi 7, Lesi, Tímár E., Horváth Z., Deli
Vezetőedző: Alberto Salomoni

A női röplabda NB I ötödik helyének megszerzéséért csapott össze vasárnap délután az UTE és az MTK Budapest. A párharc első felvonását a kék-fehérek nyerték pénteken, így egy esetleges újabb győzelem el is döntötte volna azt.

A hazaiaknál ezúttal nem lépett pályára a válogatott liberó, Kötél Dóra, viszont ott volt a kezdőben Vania Varbanova, aki az első mérkőzést még kihagyta.

A bolgár szélső ütő visszatérése ellenére is az MTK Budapest kezdte jobban a mérkőzést: az első technikai szünetben még csupán két pont volt a remekül blokkoló kék-fehérek fórja, ám ezt követően le tudták rázni a tanácstalannak tűnő hazaiakat. Hiába azonban a tetemes előny, nem lehetett felhőtlen a vendégek öröme: 12-20-as állásnál súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett Hackl Szilvia, akit azonnal kórházba is vittek. Csapattársai azonban nem törtek meg, simán behúzták az első szettet, így előnyből várhatták a folytatást.

A második játszmában egy másik UTE lépett pályára: felpörögtek a hazaiak, az addig megilletődötten, pontatlanul játszó lila-fehérek alaposan feladták a leckét ellenfelüknek. Alberto Salomoni tanítványai persze felvették a kesztyűt, 14-14-nél utol is érték Ashley Headenéket, a két csapat fej-fej mellett haladt egészen a hajráig. Ekkor az UTE még eggyel magasabb sebességbe kapcsolt, négy szettlabdája volt, amelyből a kék-fehérek csupán hármat tudtak hárítani, így 1-1-ről folytatódhatott a mérkőzés.

Sajnos a nagy csatában elveszített előző játszma és Sziszi kiesése soknak bizonyult a kék-fehérek számára: Alberto Salomoni lányai fizikailag és mentálisan is megtörni látszottak, míg az egyre magabiztosabban játszó hazaiak épp kezdtek belelendülni. A harmadik szettben mindössze 12 pontot engedett ellenfelének az UTE, amely így már 2-1-re vezetett.

A negyedik játszma sajnos épp ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, sőt! 11-7-es állásnál Nagy Fanni, az MTK Budapest liberója is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett – csakúgy, mint a két csapat őszi meccsén az alapszakaszban. Bár Fannit ölben kellett levinni a pályáról, rövid orvosi kezelés után visszatért, de már ő sem tudta megakadályozni, hogy Valics György együttese behúzza a negyedik szettet, és így a meccset is.

A mindent eldöntő, harmadik mérkőzést szerdán, 18 órától rendezik a Városmajorban.

Alberto Salomoni:Ez a meccs a második szettben dőlt el: lezárhattuk volna a mérkőzést, nem tettük, ettől pedig megjött az ellenfelünk önbizalma. Ezt követően fizikailag és mentálisan is fölénk tudott nőni az UTE, teljesen megérdemelten nyert. Ettől függetlenül nem haragszom a lányokra, sőt, büszke vagyok rájuk, mindent megtettek. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!