Atlétika
Szabó Beatrix

Egyre nagyobb biztonság (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.10.25 Frissítve: 2020.10.24 Ritmikus gimnasztika

A Mol Alapítvány által támogatott, hamarosan 13 éves ritmikus gimnasztikázó, Gyulai Blanka a korosztályos országos bajnokság után a junior Eb-n is bizonyítana.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Gyulai Blanka még csak október végén tölti be a 13. életévét, de ezzel együtt is jó eséllyel pályázik arra, hogy legtöbb társánál egy évvel fiatalabbként részt vegyen a – november végén Kijevben esedékes – junior Európa-bajnokságon. Hogy az ígéret az elmúlt hónapokban is nagy energiát fektetett az edzésekbe, azt jelzi a junior országos bajnokságon mutatott teljesítménye. Blanka az egyéni összetett versenyben bronzérmet szerzett, míg kötéllel, buzogánnyal és szalaggal is a harmadik helyen zárt.

– Az előző évhez képest rengeteget fejlődtem – mondja Blanka. – Olyan munkát végeztünk, amely szerbiztonságot adott, és sokkal jobb gyakorlatokat tudtam csinálni a bajnokságon. Jobban is versenyeztem, mint szoktam, és ez annak köszönhető, hogy egyre több időt töltök a teremben, így egyre kevésbé izgulok a szőnyegen. A múlt hétvégi felmérőn már kifejezetten elfogadhatóan teljesítettem két szerrel is. Még nem volt minden tökéletes, kicsit jobban kell koncentrálnom, de olyan hiányosságaim jöttek elő, amelyek pótolhatóak. A nyáron kezdtük el alakítgatni a gyakorlataimat, most pedig már igyekszem őket tökéletesíteni.

Ha minden a tiniversenyző tervei szerint alakul, akkor a juniorok kontinensviadalán kötéllel és szalaggal is megmutathatja magát. Hivatalos csapatot később hirdet a szövetség. Mindenesetre az ilyen túra, sok újdonságot tartogatna Blanka számára.

– Azért szeretnék ott lenni, mert miután most lettem junior, soha nem jártam még hasonlóan nagy versenyen. Kíváncsi vagyok, de ugyanakkor nagy drukk is van bennem. A klubtársamat, Kocsis Evelint kérdezgettem, milyen is az ilyen világverseny. Azt mondta, először ő is megijedt egy pillanatra, amikor ott volt, de aztán teljesen nyugodtan be tudta mutatni a gyakorlatait. Remélem, én is így fogok majd tenni.

Nemrégiben az MTK Budapest edzőnője, Koch-Tiringer Tímea így jellemezte a versenyzőt:

– Tudjuk és látjuk, hogy kimagaslóan szorgalmas, alázatos és minden helyzetben a maximumra törekszik. Bízunk benne, ez a hozzáállás az előtte álló évek során az eredményeiben is megmutatkozik.

Hogy ez így legyen, a Mol Alapítvány is szeretné segíteni Blankát. Támogatása az igen költséges szerek és a dresszek beszerzésében vállal jelentős szerepet.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!