Atlétika
Szabó Beatrix

Keresés

Egyenlőtlen erőviszonyok

Publikálva: 2020.08.31 Frissítve: 2020.08.31 Sakk

Az MTK Budapest I. csapata vereséget szenvedett az NB I-es sakkbajnokság nyolcadik fordulójában, azonban így is van még esélye a bennmaradásra.

Vasárnap – hosszú szünet után – újabb fordulót rendeztek az NB I-es sakkbajnokságban, immár a nyolcadikat. Az MTK Budapest I. csapata a Morihana PSE I.-től szenvedett 8,5:3,5-ös vereséget. Az utolsó forduló előtt a kilencedik helyet foglaljuk el a tízcsapatos tabellán.

– Nem néz ki jól ez az eredmény, kicsit csalódottak is vagyunk. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenfél mind a tizenkét táblán magasabb értékszámú versenyzőt tudott kiállítani – értékelt klubunk edzője, Szabolcsi János. – Hívtak két horvát nagymestert, míg mi nem tudtunk külföldit játszatni – részben mert nem jöhettek, részben mert nem akartak jönni – érthető óvatosságból –, illetve más elfoglaltság miatt. Így is rendes csapattal álltunk ki, de az erőviszonyok egyenlőtlenek voltak. Mégis maradt némi esélyünk a bennmaradásra: az utolsó fordulóban 8:4 arányban le kell győzzük a Makót. A papírforma nem mellettünk szól, de nem adjuk fel!

A nemzetközi mester beszámolójában megemlítette, hogy a vasárnapi meccsen a négy ifjúsági játékosunk kiválóan helytállt. Egyetlen győzelmünket Kovácsy Barnabás aratta, sötéttel is taktikusan, nyerésre játszva elég simán diadalmaskodott.Közel volt a nyeréshez Öngüt Tamás Günes is, Fogarasi nagymester ellen, remek támadást vezetett, a nyert állást elérve azonban pontatlanul folytatta, és a nagymester remivel menekült. Juhász Ágoston és Gehér Koppány sötéttel is biztosan tartotta az egyensúlyt. Az éltáblákon Juhász Ármin (világossal és könnyen) és Juhász Kristóf (sötéttel és kissé nehezebben) szállították a fél pontot. A sötét színnel játszó Kállai Gábort és Doleschall Györgyöt a vég-, illetve a középjátékban túljátszották, míg Marosi Levente hatalmas és nagyon érdekes, vad csatát vívott Gara Anitával, amelynek végén alulmaradt. Sajnos, három világos partiban (Fehér Ádám, Laza Szabolcs és Egyed Judit játszmájában) már a megnyitást követően nekünk voltak gondjaink, amelyek aztán csak fokozódtak. Két hét múlva az utolsó, döntő csata következik Makón.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!