Atlétika
Krizsán Xénia

Egyenlőtlen erőviszonyok

Publikálva: 2020.08.31 Frissítve: 2020.08.31 Sakk

Az MTK Budapest I. csapata vereséget szenvedett az NB I-es sakkbajnokság nyolcadik fordulójában, azonban így is van még esélye a bennmaradásra.

Vasárnap – hosszú szünet után – újabb fordulót rendeztek az NB I-es sakkbajnokságban, immár a nyolcadikat. Az MTK Budapest I. csapata a Morihana PSE I.-től szenvedett 8,5:3,5-ös vereséget. Az utolsó forduló előtt a kilencedik helyet foglaljuk el a tízcsapatos tabellán.

– Nem néz ki jól ez az eredmény, kicsit csalódottak is vagyunk. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenfél mind a tizenkét táblán magasabb értékszámú versenyzőt tudott kiállítani – értékelt klubunk edzője, Szabolcsi János. – Hívtak két horvát nagymestert, míg mi nem tudtunk külföldit játszatni – részben mert nem jöhettek, részben mert nem akartak jönni – érthető óvatosságból –, illetve más elfoglaltság miatt. Így is rendes csapattal álltunk ki, de az erőviszonyok egyenlőtlenek voltak. Mégis maradt némi esélyünk a bennmaradásra: az utolsó fordulóban 8:4 arányban le kell győzzük a Makót. A papírforma nem mellettünk szól, de nem adjuk fel!

A nemzetközi mester beszámolójában megemlítette, hogy a vasárnapi meccsen a négy ifjúsági játékosunk kiválóan helytállt. Egyetlen győzelmünket Kovácsy Barnabás aratta, sötéttel is taktikusan, nyerésre játszva elég simán diadalmaskodott.



Közel volt a nyeréshez Öngüt Tamás Günes is, Fogarasi nagymester ellen, remek támadást vezetett, a nyert állást elérve azonban pontatlanul folytatta, és a nagymester remivel menekült. Juhász Ágoston és Gehér Koppány sötéttel is biztosan tartotta az egyensúlyt. Az éltáblákon Juhász Ármin (világossal és könnyen) és Juhász Kristóf (sötéttel és kissé nehezebben) szállították a fél pontot. A sötét színnel játszó Kállai Gábort és Doleschall Györgyöt a vég-, illetve a középjátékban túljátszották, míg Marosi Levente hatalmas és nagyon érdekes, vad csatát vívott Gara Anitával, amelynek végén alulmaradt. Sajnos, három világos partiban (Fehér Ádám, Laza Szabolcs és Egyed Judit játszmájában) már a megnyitást követően nekünk voltak gondjaink, amelyek aztán csak fokozódtak. Két hét múlva az utolsó, döntő csata következik Makón.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!