Kézilabda
Koronczai Petra

Egy lépéssel közelebb a feljutáshoz

Publikálva: 2015.03.25 Frissítve: 2015.03.29 Sakk

A Nemzeti Csapatbajnokság II. osztályának Erkel csoportjában az utolsó előtti, 8. fordulót rendezték múlt vasárnap. Az MTK sakkszakosztályának legerősebb felnőtt gárdája zsinórban hetedik, egyben az eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratta a csoport másik újonca, a Jászberényi Sakk Kör vendégeként. Ezzel a sikerrel, a legjobb pillanatban sikerült első ízben az Erkel csoport élére állni.

Rendkívül fontos volt az MTK-nak a Jászberényben aratott nagyarányú siker, hiszen a rivális Honvéd ASE csak 7,5 pontos sikert ért el, a bronzéremért keményen harcoló, tavaly még NB I/B-s BEAC ellen. A bajnoki cím sorsa, meglehetősen hosszú szünetet követően, április 26-án dől el. A zárófordulónak a kék-fehérek 2,5 pont előnnyel (és holtverseny esetén kedvezőbb egymás elleni eredménnyel) vághatnak neki, azonban a meccs korántsem lefutott, hiszen míg az MTK a szintén a dobogó legalsó fokáért hajtó Mátra SE-t fogadja, addig a Honvédra egy bíztatóbb kilátásokkal kecsegtető fóti megmérettetés vár.

A jászságiak elleni találkozó sok szép pillanatot tartogatott az MTK játékosai számára, nézzük hogyan sikerült elérni a fölényes diadalt. Az első táblán Kállai Gábor ellen nagyon jókat kellett volna Darázs Zoltánnak lépni, hogy kitartsa gyanús állását. Ez végül nem sikerült neki, így az MTK nagymestere elég hamar győzelemmel állt fel a táblától. A másodikon Radnai Ádám bonyodalmakba keveredett a tapasztalt Sinka ellen, így a döntetlen miatt nem volt oka kesergésre. Boros Dániel erélyesen vezette  királyszárnyi támadását, így első győzelmét aratta kék-fehér színekben. Marosi Levente okosan játszott, kezdeményezett, és a végén becsalogatta ellenfelét a jónak látszó tisztáldozatba, ezután határozott játékvezetéssel nyerte meg a végjátékot. Szepes Tamás jól felkészült ellenfeléből, és nagyon korán döntő fölénybe került. Ővé volt a leggyorsabb győzelem. Szabolcsi János – csapatkapitány – ellenfele hibáit kihasználva lassan, de biztosan hozta mérkőzését. Mark Lyell gyalogrohamával elsöpörte ellenfelét, míg Honos Attila partijában bemutatta a Benkő (Volga)-csel minden szépségét, és látványos játékvezetéssel győzött. Terbe Zsuzsanna, nagyvonalú sakkozással, átütő támadással mattolta ellenfelét. Berta Sándor, minőségáldozattal leszerelte ellenfele támadását, utána pedig a tőle megszokott, éles játékvezetéssel szépen nyert. Laza Szabolcs nagy erőfeszítéssel hozta remire kedvezőtlen állását, ahogy Tóth-Katona Tamás is mindent megpróbált, kockáztatott, de nem tudott komoly előnyt összehozni sötéttel, így az ő játékának szintén remi lett a vége.

Összességében elmondható, hogy a remek eredményeknek köszönhetően bíztató pozícióba került az MTK, a feljutásért vívott ádáz küzdelemben, nyomást helyezve a nagy rivális Honvéd csapatára.

Nemzeti Csapatbajnokság 8. forduló:

Jászberényi Sakk Kör – MTK 1,5 - 10,5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!