Kézilabda
Koronczai Petra

Egy győzelem, egy vereség

Publikálva: 2020.02.17 Frissítve: 2020.02.17 Sakk

Legyőztük a Honvédot, de a HVSE-Infraplan kifogott rajtunk.

HVSE-Infraplan I.–MTK Budapest I. 9-3

6 remi mellett 6 játszmát is elvesztettünk, ami összességében gyenge eredmény, hiába tíz táblán alacsonyabb volt az Élő pontszámunk.

Baklan nagymester jól állt a megnyitásban, de egy helyen nem optimálisan lépett és ellenfele szép játszmában győzött. Matvisiihen Viktor lenyűgözően nyugodtan játszott és megbízhatóan szállította a remit a sokkal magasabb élős Héra Imrével szemben.

Kállai Gábor jobban állt Német Miklós ellen, de ez is csak remire volt elég.

Juhász Kristóf nagyot küzdött, de nem tudta kitartani a 3 gyalog a 4 gyalog ellent a bástyavégjátékban, ami az adott esetben problematikus is volt. Baumegger Siegfried ismét nagyot játszott, ám az ellenfele tartotta magát.

Juhász Ármin sajátosan kezelte a középjátékot, és bár esélyekhez jutott, mégsem sikerült elkerülnie a vereséget. Halász Tamás megbízhatóan játszott, és több évtizede alkalmazott megnyitása is hozta az egyenlőt. Boros Dani nagyon ritkán bevethető, de akkor feketével sem veszít.

Koppány mérkőzése Borhy Marcellel az időzavarban dőlt el, sajnos nem a mi javunkra.

Honos Attila partija Lakos Nikolettával az előre megjósolt vágányon haladt, és erős hullámzás után a pontosztozkodás lett a végállomása.

Ágoston sokkal magasabb élő pontszámmal rendelkező vetélytársával szemben hősiesen helytállt.

A forduló eredményei ITT, a mezőny pillanatnyi állása pedig ITT található.

Honvéd ASE–MTK II. 5,5-6,5

Ugyan a Honvéd volt esélyesebb, az életkor mellettünk szólt.

Az első táblán Marosi Levente Tolnai nagymesterrel találta szembe magát. Levente kezdeményezett, gyalogot is nyert, sőt támadása is kezdett kibontakozni. Ekkor azonban rosszul bonyolított le, és a nagymesternek gyaloghátrányos, de igen aktív állása lett. A végén azonban Levente megtalálta az elméleti remihez vezető utat, és a hosszú, nehéz parti döntetlennel ért véget.

A második asztalon a dr. Liptay-Örtel parti 50 évvel ezelőtt is létrejöhetett volna. A szenior sakkozók gyors döntetlent játszottak.

A harmadik tábla is igazi nosztalgiacsemege volt: Csonkics Tünde-Petrán Pál ellen játszott. Tünde példásan aktívan sakkozott, Petrán először minőségáldozatra kényszerült, majd elnézte játékosunk kombinációját, így tünde nyert elsőnek a csapatunkból.

Laza Szabolcs pozíciója tetszetős volt, de egyszer csak Csáti Olivér nagy királyszárnyi támadáshoz jutott, és győzött. Téglás Balázs kiváló pozíciójátékkal meggyőzően verte Görcsi Gábort. Fodor Balázs ellen a ritkán játszó Horváth Zoltán tisztáldozatos támadással diadalmaskodott.

Kovácsy Barnabás nagyon megverte dr. Szabó Zsoltot. A mester gyalogot áldozott, de Barni visszaverte a támadást, anyagi előnyét pedig biztos kézzel érvényesítette.

Kálóczi Kristóf végig tartotta az egyenlő állást Koczka Zsolt ellen, de öt és fél órába és csaknem 100 lépésbe telt, amíg ellenfele belenyugodott a remibe. Kristóf szívóssága lenyűgöző volt.

Tóth-Katona Tamás végig jobban állt Rigó János ellen, időnként a győzelem határát is súrolta, de azután időzavarba került, a parti pedig nagy izgalmak után döntetlen lett.

Molnár József is nemzetközi mestert kapott, méghozzá dr. Nagy Ervint. Józsi állása kezdetben nem volt jó, aztán feléledt, a végjátékban már jól állt, végül remi lett.

Botlik Béla remek állással minőségelőnyös végjátékot hozott ki a Honvéd tehetséges ifije, László Csaba ellen, de azután időzavarba került, és annyira elrontotta állását, hogy el is vesztette. Haszon Kamillának nem okozott gondot Kozma Edit legyőzése.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!