Atlétika
Jankovics Dániel

Egy győzelem, egy vereség a múlt hét mérlege

Publikálva: 2018.01.17 Frissítve: 2018.01.17

Felemás hetet zárt az MTK Törökbálint.

Vásárhelyi KS – MTK Törökbálint 83-72 (20-22, 23-17, 21-17, 19-16)

Az igen rossz kezdés ellenére (négy perc után 13-4) az első negyedet megnyertük (20-22), ám a félidőben már négypontos hátrányban voltunk Hódmezővásárhelyen (43-39).

Aztán sajnos jött a szokásos harmadik negyed eleji lejtmenetünk, és négy perc elteltével 56-45-re vezettek a hazaiak. Innen aztán görgettük magunk előtt a hátrányt, a harmadik játékrész végén 64-56 volt az állás.

Azt is megszokhattuk, hogy mindig megpróbálunk felállni, így volt ez most is. 68-56-ról feljöttünk 68-63-ra, majd három perccel a vége előtt 74-70-re. De sajnos az is jellemzővé vált, hogy ez olyan energiákat emészt fel, hogy bár a kútig elmegyünk, inni már nem tudunk. Sajnos nem volt ez másként most sem, és az utolsó percekben a hazaiak bebiztosították győzelmüket.

A térdét fájlaló Szabó Tibor hiánya erősen érződött, továbbá a távoli dobások terén csak Bognár Mátyás és Nagy Szabolcs kötött barátságot a gyűrűvel.

Simon Nándor szakmai vezető:A lehetőséget, hogy idegenben nyerjünk a Hódmezővásárhely ellen, elszalasztottuk. Most értékelni fogjuk a történteket, majd a fókuszunkat áthelyezzük az újabb ellenfelünkre. A hétre ugyanis kaptunk még egy feladatot. Szombaton itthon fogadjuk a Győr csapatát. Célunk nem lehet más, minthogy visszavágjunk az idegenbeli egy pontos vereségért.

MTK Törökbálint – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 88-73 (24-10, 22-23, 20-20, 22-20)

Győzelmi kényszerben lépett pályára együttesünk a Győr ellen. Jó hír volt, hogy Szabó Tibor is tudta vállalni a játékot (végül 18 ponttal járult hozzá a sikerhez). Nagyszerűen, (6-0) kezdtünk, majd bár 9-7-re még felzárkóztak a vendégek, az első negyed második felét 15-3-ra nyertük, így 24-10-es állásnál zárult az első játékrész.

A következő négy percben is a hazai csapat dominált, és 32-14-nél úgy tűnt, hogy nyugodt mérkőzés elé nézünk. Aztán 41-31-nél már kevésbé... A félidőben 46-33 volt az állás.

És jött a harmadik negyed eleje: öt perc elteltével 50-49-et mutatott az eredményjelző! Ekkor viszont újra rákapcsoltunk, és – a végül 23 pontot termelő – Boinitzer Dávid vezetésével ismét elhúztunk. A záró etap 66-53-nál kezdődött.

Fokozatosan tovább növeltük az előnyt, és amikor Jakab Péter triplája, majd Bihari Máté kosara után, hat perccel a mérkőzés vége előtt 79-60-ra vezettünk, megnyugodhattunk.

Simon Nándor szakmai vezető: – Az első félidőben komoly előnyre tettünk szert. Ezt elsősorban a belső játékunknak és az agresszív védekezésünknek köszönhettük. A harmadik negyedben egy pontra megközelített minket a győri alakulat. Ekkor megrázta magát a csapat és nagy energiák mozgósításával egálra hoztuk ezt a negyedet is. A záró részben az előnyünket jobban megbecsültük és stabil játékkal fejeztük be a mérkőzést.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!