Kézilabda
Farkas Johanna

Egy fránya pont

Publikálva: 2019.03.19 Frissítve: 2019.03.19

Vereséget szenvedtünk a PVSK otthonában.

Pécsi VSK-Kronosz Kiadó–MTK Törökbálint 69-68 (21-16, 13-19, 18-20, 17-13)

Hullámzóan alakult a mérkőzés: az elején 14-7-re, majd 19-11-re is elhúzott a Pécs, és a kezdő etapot végül öt ponttal elvesztettük (21-16). Szoros küzdelmet hozott a második negyed is, melynek végén – Bagi Donát tripláját követően – egy ponttal már mi álltunk jobban (34-35).

Nagy Szabolcs hárompontosával, nagyszerűen kezdtük a második félidőt, Jakab Péter és Czakó Tamás találataival hamar 12 pontos előnyre tettünk szert (37-49). Utána viszont a hazaiak percei következtek, és 52-53-ra felzárkózott a Pécs. De Bihari Máté két jó büntetőjének köszönhetően végül hárompontos előnnyel vágtunk neki a zárófelvonásnak (52-53).

Az első percekben megint az MTK Törökbálint akarata érvényesült, és Bihari hármasát követően, hét perccel a meccs vége előtt, nyolc pont volt a fórunk (52-60). Kapaszkodott a Pécs, de többnyire volt válaszunk. Négy perc volt hátra, amikor Nagy Szabolcs két kosara után ismét kicsit megléptünk (59-66). Sajnos innentől kezdve nem dobtunk több mezőnykosarat, csak Jakab Péter két büntetőjével növeltük a pontjaink számát.

A meccset pedig pont akkor fújták le, amikor egyetlen pontocskával a pécsieknek volt több.

Nagy kár érte, de nincs idő keseregni mert két igen fontos mérkőzés áll előttünk. Március 22-én, pénteken a Budapesti Honvéd gárdáját fogadjuk, majd 31-én, vasárnap Békésen zárjuk az alapszakaszt.

Bódi Ferenc:Gratulálok a PVSK-nak! Szűken, kis szerencsével, de győzni tudtak a házigazdák. A csapatunkat is dicséret illeti, hiszen remek meccset játszottunk idegenben. Sajnos a második félidőben már sokat hibáztunk, ezt kihasználva jött fel a Pécs. Bízom benne, hogy elérjük célunkat, a biztos bentmaradást – ehhez jelenleg egy győzelem kellene.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!