Atlétika
Jankovics Dániel

Egy félidőt bírt az MTK Budapest

Publikálva: 2014.09.28 Frissítve: 2014.09.29 Kézilabda

Az NB I ötödik fordulójában, hazai közönség előtt fogadta az MTK Budapest női kézilabdacsapata, a bajnoki éremért küzdő Siófokot.

Bár a papírforma egyértelműen a vendégek sikerét ígérte, az első félidőt kimondottan jól kezdte a kék- fehér alakulat. Olyannyira, hogy egészen az első játékrész végégig fej-fej mellett tudott haladni, a sokkal erősebbnek gondolt Siófokkal szemben. A játékrész utolsó percében akár a vezetést is megszerezhette volna a hazai csapat, de elég volt egy hiba, és a vezetés helyett, egygólos hátrányt mutatott a félidőben az eredményjelző (17-18).

A szünetben a lelátókat zsúfolásig megtöltő (340 néző volt az Elektromos csarnokban) közönség szakértő tagjai arról értekeztek a büfében, hogy akkor lehet esélye az MTK-nak a bravúrra, ha a meccs végéig bírja ezt a gyilkos tempót. Ha ez nem jön össze, akkor komoly vereség lehet a vége.

Igazuk lett. A siófokiak játéka ugyanis percről percre javult, szó szerint felpörögtek. A 33. percben három, a 42. percben viszont már hét góllal vezetett az ellenfél. A helyzet a véghajrához közeledve sem javult, az utolsó negyedórában volt, hogy tizenegy gólos hátrányban volt Horváth Attila együttese. Ez volt egyébként a két csapat közötti legnagyobb gólkülönbség.

Miközben a véghajrában a siófoki vezetőedző azon gondolkodott, ki nem lépett még pályára az általában kevesebbet játszók közül, addig az MTK azon dolgozott, hogy tíz gól alá szorítsa hátrányát. Sikerült, az utolsó utáni percben is gólt szereztünk, mellyel a végeredmény: 29-37.

Horváth Attila vezetőedző (MTK Budapest): – Az első félidőben erőn felül teljesítettek a lányok, amely után teljesen ellentétes második félidőt láttunk. Bevallom, én sem értem a két félidő közötti eltérést. Az akarat látszott, de a bátorság elfogyott. Sajnos nem voltak toppon kapusaink, ennél sokkal több kell.

Golovin Vlagyimir vezetőedző (Siófok KC Galérius Fürdő): – Az első félidőben bármit csináltunk, nem működött a védekezésünk. Úgy éreztem, hogy az a csapat nyer, amely előbb megnyugszik. A második félidőt viszont nagyon szépen kezdtük, és olyan előnyt szereztünk, amellyel már nyugodtan tudtunk játszani. Ez az eredmény egyébként csalóka, mert az MTK nagyon sokat erősödött, jó a csapat. Látszik viszont, hogy még nincsenek készen, sok dolguk van, de biztos vagyok benne, hogy sok meglepetés lesz még ezen a pályán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!