Tenisz
Piros Zsombor

Egy fájó és egy várható vereség

Publikálva: 2019.03.04 Frissítve: 2019.03.04

Múlt vasárnap a Nagykőrös ellen idegenben, majd szerdán, Törökbálinton a veretlenül listavezető Veszprém ellen szenvedtünk vereséget.

Nagykőrösi Sólymok KE-MTK Törökbálint 72-63 (22-11, 14-20, 14-16, 22-16)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Iskola sportcsarnoka
statisztikai lap

A nagykőrösi vereség duplán fájó, mert a különbség is kevéssel, de nagyobb, mint amennyivel Törökbálinton győztünk, így egy esetleges azonos mérleg esetén a Nagykőrös felé billenhet a mérleg nyelve az alapszakasz végén.

Bódi Ferenc: – Gratulálok a Nagykőrösnek, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Fizikálisan teljesen fölénk nőttek, és azokat a dolgokat, amiket elterveztünk sajnos minimális százalékkal tudtuk végrehajtani. A közeli befejezéseink és a büntetőzésünk katasztrofális volt, ezt tetézte az eladott labdáink száma. A csapatomat azért illeti dicséret, mert az utolsó pillanatig sem adtuk fel, küzdöttünk szívvel-lélekkel, de ma ez ennyire volt elég. További sok sikert kívánok a Nagykőrösnek!

*****

MTK Törökbálint–HOYA-PE Veszprém 64-72 (17-22, 13-26, 15-18, 19-6)
Törökbálint Sportközpont
statisztikai lap

Büszkék vagyunk arra, hogy a 2001-es születésű Juhász Kájusszal a kezdőben, számos fiatallal – köztük a felnőttek között ezúttal debütáló, 18 éves Harsányi Andrással – a csapatban, derekasan helytálltunk a bajnoki tabellán veretlenül az élen álló, több volt válogatott játékossal, valamint idegenlégióssal felálló Veszprém ellen. 

Bódi Ferenc: – Gyakorlásra és felkészülésre használtuk ki a veretlen bajnokaspiráns elleni mérkőzést, ami úgy érzem jól sikerült és kellő magabiztosságot fog adni a számunkra nagyon fontos bonyhádi mérkőzés előtt. Harcosak, koncentráltak voltunk és igyekeztünk az igen fizikális Veszprémmel tartani a lépést. Már az első félidőben 11 játékost forgattam és nagyon örültem fiatal játékosaim férfias játékának. A félidő végére kialakult 20 pontos hátrányt irreálisnak tartom a mérkőzés képe alapján. A játékvezetői felfogás és „következetesség” pedig teljesen érthetetlen számomra, miszerint a vendégek a félidőre 31 büntetőt dobhattak, a másodikban pedig kettőt. Ezúttal is hangsúlyozom, hogy semmi szükségük nincs az ilyen jellegű támogatásra, mivel a Veszprém igen erős, tapasztalt és kellően jó csapat ahhoz, hogy sikerrel vegye a számára papírforma találkozókat. Gratulálok és sok sikert kívánok nekik és bízom benne, hogy a feljutási reményeik is teljesülnek!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!