Atlétika
Szabó Beatrix

Egy ezüst-, négy bronzérem az U23-as ob-ról

Publikálva: 2020.10.04 Frissítve: 2020.10.04 Cselgáncs

Egy ezüst-, négy bronzérmet, egy ötödik és három hetedik helyet szereztek az MTK Budapest dzsúdósai a Győrött rendezett U23-as országos bajnokságon.

Az MTK Budapest tizenkét cselgáncsozója vett részt a – Győrött – szombaton rendezett U23-as országos bajnokságon, amelyen egy ezüst-, négy bronzérmet, egy ötödik és három hetedik helyet szereztek Pánczél Gábor tanítványai. Ez összességében jól hangzik, vezetőedzőnkben ugyanakkor maradt némi hiányérzet.

– Nem lehetünk elégedetlenek a szereplésünkkel, de nem szabad elmenni amellett, hogy két aranyérmet nyerhettünk volna. A nyolcvanegy kilogrammosok között Rajkai Róbert lehetett volna a legjobb: hosszú kihagyás után először fogyott, és úgy tűnik, ez most kifogott rajta, bronzérmes lett. Boros Iván száz helyett ezúttal kilencven kilóban indult, ám neki sem jött össze a győzelem, harmadik lett – vélekedik Pánczél Gábor.

U23-as Európa-bajnokunk, Gőz Roland kategóriát cserélt Boros Ivánnal: ő a 100 kilogrammosok mezőnyében indult, harmadik lett.

– A súlycsoportban a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Vég Zsombor győzött, tőle kapott ki Roli is; a földön maradtak, és erőből eldöntötte a párharcot a rivális. Lehetett volna picit szorosabb a meccs, de tulajdonképpen a papírforma alakult: Zsombor a száz kiló nagy reménysége, ily módon nem jó, ha kilencven kilogrammosokkal szemben alulmarad.

A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya kiemelte Alacsony Levente (90 kg) teljesítményét, aki a második helyen zárt: a Borost is legyőző Iklódi Mátéval szemben maradt alul.

– Szépen dolgozott, két olyan technikát is végrehajtott, amely meglepő volt, ezek közül az egyiket ráadásul ő maga leste el és fejlesztette. Térdműtét után, hosszas kényszerpihenőt követően most tért vissza. Örülök a sikerének, megérdemli, mert nagyon szorgalmas és elhivatott versenyző.

U23-AS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GYŐR
Az MTK Budapest pontszerzői:

Férfiak

60kg: Kalász Ákos VII.

73kg: Kittler Rudolf VII.

81kg: Rajkai Róbert III.

81kg: Károly András VII.

90kg: Alacsony Levente II.

90kg: Boros Iván III.

100kg: Gőz Roland III.

100kg: Bötös Rajmond V.

Nők:

70kg: Alacsony Fanni III.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!