Atlétika
Szabó Beatrix

Edzőtáborban az úszók - 4. nap

Publikálva: 2014.10.28 Frissítve: 2014.10.30 Úszás

Az MTK úszószakosztálya tizennyolc sportolóval és két vezetővel elutazott Hódmezővásárhelyre, hogy egyhetes edzőtáborozáson vegyen részt. A hét minden napján beszámolunk a táborban zajló eseményekről. Majoros Róbert blogja.

4. nap

Meglepően jókedvűen ébredt mindenki. Ma először nem volt körébresztés, hanem önállóan kellett, felöltözve fél nyolckor megjelenni a reggelizőben. Senki nem késett el, még a legkisebbek sem. Bravó!

Verőfényes napsütésben, tiszta levegőben vonult a csapat az uszodába.

Gyuri ma könnyítést tervezett délelőttre, 200 vegyes felmérővel a terhelés közepén, de a gyerekek nem nagyon vették az első akadályt, a „bemelegítő 200 gyorsot” közepes iramban, ezért némileg módosult a program, néhány extra ismétlést is be kellett iktatni.

A versenybemelegítést követően sor került a tényleges felmérőre. Egészen kiváló eredmények születtek a saját legjobbakhoz képest.

Kiemelhető: Lakat Boglárka, Juhász Jázmin és Csongrádi Gergő az első sorozatban indulókból, míg a másodikból Sámóczi Milán, Baksa János, Fias Fanni és Károly Bianka.

Ezután technikai, hipoxiás (levegővariációs) edzés következett délelőtt 11-ig, majd negyvenperces nyújtás. A nyújtásra nagy figyelmet fordítunk, hiszen a laza izomzattal és ízülettel rendelkezők hosszútávon jobban terhelhetők. A fényképeken talán látszik, hogy ez is nagyfokú koncentrációt és kitartást igényel. Ebben a műfajban ma – és egyébként általában mindig – különösen jeleskedett Kis Fábián és Lakat Boglárka.

Ebédre tévedésből tarhonyaleves helyett hideg gyümölcslevest kaptunk. Valami eszméletlen finom volt, mintha a nagyi főzte volna, egy csepp sem maradt senki előtt. A sült csirkecomb, steak krumplival, uborkával szintén hamar eltűnt. Jól tartanak bennünket

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a mai képekkel ellensúlyozni kívánjuk a tegnapi „melankóliát”. Az ebédnél készített fotók már jókedvű, nevetgélő, vidám csapatról készültek.

Ez az érem másik oldala. Nem olyan rossz úszónak lenni, sőt!

A csendespihenő alatt bevásároltunk a gyerekeknek. Nagy kinccsé vált a ropi, az extra csoki szelet, jeges tea, cappy, ízesített víz, stb. (nem mintha az ellátásra bármi panasz lehetne akár a mennyiség, akár a minőség terén).

Délután előbb futottunk egy jót, majd ismét úszás, este hatig. A délelőtti csorbát sikerült kiköszörülnie néhány gyerkőcnek, de a mai délután már kiemelkedő eredmények nem születtek.

Bán Sanyi bácsi néhány jó szót szólt a gyerekekhez, ami rendkívül ösztönző volt, hiszen nem egy olimpikont nevelt fel.

Vacsorára zelleres fasírtgolyók, sajtfalatokkal, párizsi sertésszelet, vajon párolt zöldségekkel, kókusz kocka volt. Elfogyott.

A mai könnyítés után, holnap újabb nehéz nap elé nézünk. Este táncverseny? Majd meglátjuk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!