Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Edzőtáborban az úszók - 2. nap (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.10.26 Frissítve: 2014.10.27 Úszás

Az MTK úszószakosztálya tizennyolc sportolóval és két vezetővel elutazott Hódmezővásárhelyre, hogy egyhetes edzőtáborozáson vegyen részt. A hét minden napján beszámolunk a táborban zajló eseményekről. Majoros Róbert blogja.

2. nap

Az óraátállítás előnyeit kihasználva, ma egy órával többet alhattunk. A svédasztalos reggeli során a gyerekek – némi rábeszélésre persze – igyekeztek minél több kalóriát bevinni szervezetükbe. Mint később kiderült, szükségük is volt rá.

Nem vagyunk egyedül a városban vendég úszócsapatként, hiszen a TFSE vezetői is úgy gondolták, hogy kihasználják az „ajándék napokat” edzőtáborozásra.

Gyuri (Lőrinczi György, vezetőedző) pontosan kilenc órakor kiadta az utasítást: „Vízbe, kezdjétek a bemelegítést!" Ismét kőkemény, kétórás vizes edzés, majd ezt követően egyórás nyújtó, lazító, kondícionáló gyakorlatsor következett.

Nagyon ügyesek a kicsik is, akik közül ma Kókai Hajnalka emelkedett ki szorgalmával. Hajni még alig pár hónapja úszik nálunk, de már most látszik rajta, hogy nagy jövő előtt áll. Figyel, kérdez és pontosan végrehajt mindent, a legkisebb ellenvetés nélkül. Másik csodálatos kisleányunk Juhász T. Jázmin, aki 2006-os születése ellenére, korát meghazudtoló szívóssággal rója a hosszokat a nagyokkal, zokszó nélkül.

Az ebéd (sajtkrémleves, pirított zsemlekockákkal, rántott csirkemell, szezámos bundában, tepsis burgonyával, vegyes saláta, gyümölcs) utáni csendespihenő valóban „csendes” volt, nem kellett senkit külön fegyelmezni.

Délután megérkeztek a Baksa-testvérek (Jankó és Vanda), németországi kirándulásukból, így vált teljessé csapatunk.

Egyesületünkben a 2003-as és 2004-es korosztályt mindösszesen hatan képviselik. Éppen ezért rendkívül örvendetes, hogy a Jövő Bajnokai Programban közülük 3-an is meghívást kaptak a korosztályos válogatottba, ami ötven százalékosos eredményességi mutatót jelent. Hát kérem, elég hatékonyak vagyunk…(Szerényebben Robi! A szerk)

Ez utóbbit igazolni látszik Bán Sándor, helyi régióvezető – rendkívüli szaktekintély a sportágban – elismerő szavai. A mester megtekintette edzésünket. (Lásd kiemelt kép!)

Néhány percnyi fotózkodás után – sárga pólós fényképeket kellett prezentálni újdonsült válogatottjainkról (Baksa Jankóról, Károly Biankáról és Majoros Mátéról) a Magyar Úszó Szövetség felé –, fél négytől laza futóedzést tartottunk az uszoda mellett kialakított háromsávos futópályán. Érezhető volt ugyanis a feszültség a gyerekeken, így a röpke húszperces, friss levegőn levezényelt kocogás mindenkire nyugtatóan hatott, oldotta a görcsöket.

Délután négytől-hatig, a már szokásos koreográfia szerint zajlott életünk. Bár a napi penzumként kiírt tízszer 400 méter pillangó néhány gyereken kifogott, és bizony, egy-két könnycsepp is kicsordult, jópáran végkimerülésig hajtottak (szerencsére Vuk ma nem jött el...).

Ma a srácok délelőtt öt, délután újabb öt kilométert úsztak, vagyis elérték a tízes határt. Soha eddig ilyen sokat egy napon belül nem úsztak!

A nap embere címet – mai munkája alapján – megosztva kapta: Serdült Denise, Juhász Jázmin és Kókai Hajnalka.

Vacsora: cézár saláta, paprikás sertésszelet, tésztakörettel, savanyúság, meggyes palacsinta. Megérdemelték.

Erős kezdés, bízunk a jó folytatásban. Mindenki egészséges, javul az étvágy…

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!