Karate
Sterck Laura

Ebből lehetett volna pont (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.11.14 Frissítve: 2014.11.15 Röplabda

Alaposan meglepte az első szettben az MTK Budapest a bajnoki éremre hajtó Újpestet.

Jól látható volt, hogy a házigazdák hét közben nem véletlen nyertek két szettet is Jászberényben a Magyar Kupa-meccsen. Persze, ez nem jelentette azt, hogy könnyen lett meg az első játszma. 26 percig küzdöttek egymással a csapatok, és végül a lehető legkisebb különbséggel, 26-24-re nyerte a játszmát a kék-fehér alakulat.

Sokan már ekkor azt mondták, hogy a második szett lesz a döntő, amelyik gárda azt megnyeri, azé lesz a meccs. Sajnos, igazuk lett. Pedig a második szakasz sem kezdődött rosszul, 10-10-ig felváltva estek a pontok.

Ezután pár ponttal elhúzott az UTE, de 22-22-nél egyenlíteni tudott az MTK Budapest. Ezután azonban már csak a vendégek szereztek pontot, így 25-22-vel övéké lett a szett.

A folytatásban érvényesült az esélyesebb akarata érvényesült. Bár, ha a házigazdák nem rontottak volna el olyan sok nyitást, talán lett volna esélyük. Ezt a szettet végül 27 perc alatt 25-20-ra nyerte az Újpest.

A negyedik, s mint kiderült, utolsó etapban, már nem volt esélye az MTK-nak. 25-15, vagyis sima lila- fehér győzelem.

3-1-re nyert az Újpesti TE. Ennek ellenére elmondható, hogy eddig az idei szezonban most először működött igazán csapatként az MTK Budapest, sérülés miatt Bleicher Nóra és Benkó Bettina nélkül. Balszerencséjükre, nagyon jó csapat ellen.

MTK Budapest – Újpesti TE 1-3 (26-24, 22-25, 20-25, 15-25)

Szél Márta, vezetőedző (MTK Budapest): – Úgy érzem, hogy kicsit könnyedén vett minket az UTE. Hibátlanul ugrottunk nekik, az első szettet tudtuk hozni. Azok a játékosaim, akik munkájuk miatt ritkábban járnak edzésre, elfáradtak. Bár cserélnem kellett, ettől függetlenül jól tartottuk magunkat a második szettben is, ami nem jellemző a csapatra. A harmadik szett után elfogytunk, a védekezésünk gyenge volt. A negyedik szettben pedig rövidzárlat pecsételte meg a sorsunkat, már a cserék sem tudtak segíteni a csapaton. Az UTE elleni 3-1-es vereség – az eddigi eredményekhez képest – nagyon jó. Ez biztosan tartást fog adni a csapatnak.

Andrea Milodanovics, vezetőedző (Újpesti TE): – Nehezen kezdtük, de a találkozó végére összeszedtük magunkat és nyertünk. Külön kiemelem a két centerünket, akik az eddigi fordulók során most teljesítettek a legjobban. Az MTK Budapest nagyon jó csapat, tehetséges játékosokkal. Nem tudom, miért nem tudnak előrébb lépni, de biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végére sokat fognak fejlődni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!