Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Eb-döntőig repítette Piros a csapatot

Publikálva: 2015.02.11 Frissítve: 2015.02.11 Tenisz

Az U16-os fiú teniszválogatott Pécsett szerepelt, EB-selejtező tornán az elmúlt napokban. A magyar együttes, annak ellenére is megnyerte selejtezőcsoportját, hogy mindhárom körben kiemelt csapattal kellett játszania. A kiváló szereplés egyik letéteményese Piros Zsombor, az MTK sportolója volt.

Az első fordulóban a második helyen kiemelt fehérorosz csapat ellen, a magyarok szettet sem vesztettek. Piros Zsombor (képünkön) 6-2, 6-2-re verte Annei Laskát, Soha Lénárd pedig ugyanilyen arányú győzelmet aratott Alekszander Lionyenka ellen. A Marozsán Fábián és Piros Zsombor alkotta páros, ennél is lehengerlőbb sikert aratott, a fiatalok csupán egy gémet vesztettek a fehérorosz páros ellen.

Az elődöntőben a harmadik kiemelt brit csapat következett, de sok örömük nekik sem volt a mérkőzésben. Piros ismét gálázott, ezúttal Aidan McHugh-t hagyta állva 6-2, 6-1-es győzelemmel, Soha pedig Jake Hersey-t verte 3-6, 6-3, 6-1-re, így a Marozsán - Piros páros veresége is belefért a nap eseményeibe.

A fináléban aztán a fiúk az első helyen kiemelt német csapatnak sem kegyelmeztek. Piros már-már szokásosnak mondható könnyedséggel 6-2 6-2-re nyert Niklas Schell ellen, míg Soha ismét nagyot küzdve két rövidítéssel végződő játszmában húzta be az európai ranglista 6. helyén álló Rudolf Molleker elleni meccsét. A párost így már el lehetett veszíteni, a mieink megnyerték a selejtezőcsoportot és kiemeltként vághatnak neki a két hét múlva esedékes franciaországi EB döntőnek.

(fotó: huntennis.hu, utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!