Atlétika
Nagy Marcell

Duplán fontos lesz az Európa-bajnokság

Publikálva: 2020.07.16 Frissítve: 2020.07.16 Karate

Ha minden a tervek szerint alakul, szeptember 19-én kezdődhet a versenyszezon – árulta el szakosztályvezetőnk, Fischer Mihály.

– A legfontosabb kérdés: hogy vagytok?

Jól vagyunk, köszönjük. Lassan realizálódnak a célok, hogy a felnőtteknek mire kell készülni: kijelöltek öt kvalifikációs versenyt, amelyen ki lehet vívni az Európa-bajnokságon való részvételt. A kontinensviadalt a tervek szerint jövő márciusban vagy áprilisban rendezik meg, és már csak azért is kiemelt jelentőségű, mert a szövetség döntése értelmében, akik kijutnak az Eb-re, ők képviselhetik Magyarországot az olimpiai kvalifikációs versenyen is. Szerencsére elég sok MTK-s sportolót érint ez a kihívás, nem csak Hárspataki Gábort: említhetném Baranyi Zsófiát, Benkő Zsófiát, Ilankovics Alekszandrát, Czagány Dórát.

– Versenyek tehát egyelőre még nincsenek, de mi a helyzet az edzésekkel? Visszaálltatok a rendes kerékvágásba?

Abszolút, ugyanúgy zajlanak, mint eddig is. Mi nem nagyon álltunk le, a vírushelyzet alatt is edzettünk – természetesen minden egészségügyi előírást a legszigorúbban betartva.

– A katások időről időre meg tudták mérettetni magukat online versenyeken, de kumitében ez nem kivitelezhető. Tétre menő küzdelmek híján mennyire volt nehéz tűzben tartani a tanítványaidat?

A felnőttsportolók eleinte az időközben eltörölt világbajnokságra készültek, de természetesen az Európa-bajnokság és az olimpia sem jelent kisebb motivációt. Hiába tolódik minden akár hónapokkal, ezek a világesemények lebegtek végig a szemük előtt, és ez elegendő motivációt jelentett. A formaidőzítés már nagyobb kihívást jelent, igyekszünk hullámzóan terhelni a sportolókat, fenntartani az élességet, és közben persze folyamatosan figyeljük a híreket, a versenynaptár alakulását.

– Mi a helyzet az utánpótlással? Volt lemorzsolódás?

Nem, szerencsére mindenki visszajött, senkinek se szegte kedvét ez a helyzet. Szeptemberben számukra is indul a szezon, kezdődik a kvalifikáció a korosztályos világversenyekre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!