Atlétika
Szabó Beatrix

Dunaújvárosi Kohász KA – MTK Budapest 33-23 (13-16)

Publikálva: 2015.09.13 Frissítve: 2015.09.13 Kézilabda

Az első félidőben szenvedett, a másodikban parádézott, végül 33-23-ra nyert a Dunaújvárosi Kohász KA az MTK Budapest ellen a női kézilabda NB I-ben.

Idei harmadik bajnoki mérkőzésüket játszották a csapatok a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Mátéfi Eszter tanítványai toronymagas esélyesként várták, az idényt két vereséggel kezdő fővárosiak elleni összecsapást, s mint azt szakvezető a találkozó előtt elárulta, céljuk egyértelműen a győzelem megszerzése volt, melyet lehetőleg tovább javuló játékkal szerettek volna elérni.
Ehhez képest az első félidő egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a hazaiak elképzelték, hiszen a vendégek igen hamar megszerezték a vezetést, s bár kétszer még sikerült egyenlítenie a Kohásznak, a folytatásban jobbára az történt a pályán, amit a fővárosiak elterveztek. Vlagyimir Golivin csapatának ugyanis nem okozott túl nagy gondot a hazaiak nyitott védelmének átjátszása, ráadásul a kapuból sem érkezett segítség, így a 10. percben 6-4-re az MTK vezetett. hiába cserélt kapust Mátéfi Eszter, s hiába sikerült egalizálni a félidő derekán, 7-7 után újra a vendégek percei következtek: sorozatban négy gólt szereztek a keményen védekező, s gyorsan, ötletesen támadó kék-fehérek, így a 20. percben időt kellett kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek (8-12).
A rövid pauzát követően Azari és Triscsuk felezte meg a DKKA hátrányát, de a várt feltámadás elmaradt, mert két kihagyott ziccernek, s a továbbra is meglehetősen szellős hazai védekezésnek köszönhetően újra meglépett néggyel az MTK Budapest (11-15). Az első félidő utolsó öt percében mindkét csapat sokat hibázott, de a nagy rohanásból a DKKA jött ki valamivel jobban, ám a szünethez érve még így is 16-13-ra vezettek a kék-fehérek, így a térfélcserét követően igen komoly változtatásokra lett volna szükség a remélt győzelem megszerzéséhez.
A fordulás után védekezést változtatott a Kohász, mely visszaállt hatos falra, ráadásul jöttek az első felvonásban nagyon hiányolt ütközések is, így alaposan meg is változott a játék képe. Mindössze három perc kellett ahhoz, hogy egyenlítsenek Bulathék, akik a 34. percben már két góllal vezettek, így gyorsan ki kellett kérnie idejét Golovin mesternek is (18-16). Ez azonban már nem segített együttesén, mert a piros-fehérek olyan sebességi fokozaton játszottak, melyet már a mérkőzés elejétől elvártak volna a hazai drukkereik, így fokozatosan nőtt a két gárda közti különbség. Kovács Anna, Bulath Anita és Triscsuk Krisztina is alaposan megszórta magát ebben az időszakban, miközben a túloldalon Oguntoye több bravúrt is bemutatva bizonytalanította el még jobban a vendégeket (27-19).
Az utolsó tíz perc már semmi izgalmat nem tartogatott, mindkét edző lehetőséget adott az addig kevesebbet szereplőknek, de Termány Rita bombái, valamint Takács Bianka remek helyzetkihasználása így is mosolyt csalt a hazai drukkerek arcára. A DKKA együttese végül 33-23-ra nyerte a mérkőzést, ezzel pontveszteség nélkül őrzi haramadik helyét a bajnoki tabellán, míg az MTK Budapest pillanatnyilag sereghajtó.

Dunaújvárosi Kohász KA – MTK Budapest 33-23 (13-16)
DKKA: Nagy É. Azari 1, Kovács A. 7, Takács D., Bulath 8, Szalai B. 3, Vincze 3. Csere: Oguntoye (kapus), Triscsuk 6, Klujber, Termány 2, Takács B. 3, Ferenczy, Nick.
Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
MTK Budapest: Ignácz, Szádvári 2, Valovics 4, Wolf 2, Barna 2, Gorliska 6, Hosszu 2. Csere: Putz (kapus), Bacikova, Tóth M. 1, Horváth, Kovács 2, Blaubacher, Gera 1, Dakos 1, Faluvégi.
Vezetőedző: Vladimir Golovin.

Forrás/fotó/szöveg: kohaszkezi.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!