Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Drámai csere a hajrában: Bianka helyett Dorina megy az Eb-re

Publikálva: 2020.12.11 Frissítve: 2020.12.11 Torna

Schermann Bianka edzés közben szenvedett sérülést, Böczögő Dorina ugrik be az Eb-csapatba.

Schermann Bianka az utolsó pillanatban megsérült, így klubunk másik kiválósága, Böczögő Dorina került a női tornászválogatott Európa-bajnokságra utazó ötfős keretébe. A törökországi Mersinben december 17-én veszi kezdetét a kontinensviadal, a magyar csapat pedig vasárnap indul az eseményre.

Bianka csütörtökön ugráson sérült meg, a helycserére a pénteki orvosi vizsgálat után került sor. Versenyzőnk elcsukló hangon számolt be a történtekről.

– Az ugrásnak futottam neki. Melegítés közben. A hatodik vagy hetedik lépésnél éreztem, hogy őrülten elkezd szúrni a derekam, de még leugrottam. A leérkezés után szinte arrébb menni sem bírtam. Nem ment az előrehajolás, de még kényelmesen állni sem tudtam. Fogalmam sem volt, hogy mi történik, előtte semmilyen fájdalmat nem éreztem. Elmentünk gyógytornászhoz, de nagyon fájt. Ma az orvos nézte meg. A porcommal van valami, de amíg nincs MR-eredmény, nem tudunk pontosat. Amikor megtudtam, hogy ez Eb-indulásba kerül, fel sem fogtam elsőre. Egy éve erre az Eb-re készültem, és egészen jó formát tudtam volna hozni. Fel voltam készülve, korláton is visszahoztam a világbajnokságon bemutatott gyakimat. Nagyon le vagyok törve, mert hatalmas lehetőség lett volna egy olyan Eb-n szerepelni, amelyen ilyen kevés ország vesz részt. De úgy döntöttünk, az egészségem az elsődleges, és a jövő évi Eb az olimpiai kvalifikáció miatt fontosabb. Hogy így is mentem volna Mersinbe? Nagyon mentem volna! Érzem magamban a kitartást és a küzdőszellemet, hogy meg tudom csinálni. Viszont ez egy csapat Eb, és azt, hogy sérült versenyzőt senki nem vállal be, megértem. Ez volt a helyes a döntés, még ha én most nem is érzem olyan súlyosnak a sérülést.

Böczögő Dorina első számú tartalékként készült az Eb-re. Kétszeres olimpikon tornászunk sem került még ilyen helyzetbe. Hasonlóba viszont már igen.

– Egy héttel ezelőtt dőlt el, hogy nem leszek benne a csapatban. Ez azért nem volt régen. Nem mondom, hogy azóta úgy készültem, mintha biztosan utaznék, de szinten tartottam magam. Örülök, hogy végül mehetek, és bár fejben már kicsit máshol jártam, hamar visszakattantam az Eb-re. Ilyen szituációba még nem kerültem, mert sosem voltam tartalék, de az már megesett, hogy hármas holtversenyt követően lettem csapattag, és azután kellett versenyeznem, miután már picit elengedtem a dolgot. Három szeren készülök. A korlátot a nyári vállműtétem miatt kihagyom, és főleg talajra koncentrálok, mert az a legerősebb szerem, azon tudom a leginkább segíteni a csapatot.

A kontinensviadalon Dorina mellett a felnőttcsapatban Bácskay Csenge (Postás SE), Kovács Zsófia, Makovits Mirtill (mindkettő Dunaferr SE) és Székely Zója (Postás SE) szerepel. A juniorkeretben klubunk ígérete, Szmirnov Anna, továbbá  Balázs Kíra (KSI), Béke Flóra (Postás SE), Mayer Gréta (Dunaferr SE) és Peresztegi Nóra ( Postás SE ) kapott helyet Draskóczy Imre női szövetségi kapitány döntése értelmében.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!