Atlétika
Krizsán Xénia

Drámai csata, happy enddel

Publikálva: 2015.11.29 Frissítve: 2015.11.29

Rangadót és nagy meccset ígértünk a beharangozóban - az lett.

Óriási küzdelemben, az utolsó pillanatokban megfordítva az állást, két pontos győzelmet aratott együttesünk az Oroszlány elleni derbin.

Tanács Attila kosara révén az Oroszlány kosarával kezdődött a mérkőzés, de két kitűnő támadás után a vezetést is megszerezte a hazai csapat (4-2). Kisebb gólszünet után, az immár oroszlányi színekben játszó, egykori törökbálinti kedvenc Wehner Zoltán triplája révén újfent a vendégek vezettek. Azt hihette a népes közönség, hogy nagyjából így zajlik majd a meccs, sorozatos adok-kapok lesz, ám egy jó darabig a vendégek vezettek. Mínusz négynél nagyon kellett Horváth Kristóf beköszönő triplája, ám válaszul az oroszlány szerb centere kintről is betalált. A negyed végére 3 pontos oroszlányi vezetés alakult ki (14-17).

A második játékrészben, szinte végig a vendégek vezettek, sőt az ötödik percben már tíz pontra is nőtt az előnyük (17-27). Az utolsó percekben szerkezetváltásra határozta el magát Szarvas Gábor vezetőedző, és a húzása bevált: óriási sorozatot produkálva nem csak hogy feljött, hanem valósággal felrohant ellenfelére, és Jakab Péter utolsó pillanatban szerzett kosarával a félidő előtt a vezetést is átvette, az MTK Törökbálint (40-39).

Négy oroszlányi ponttal kezdődött a második félidő, válaszul Horváth újabb triplája jött (43-43). Ezután viszont 10-0-ás rohanás következett a fekete mezes vendégektől, főként az oroszlány szerb centere okozott számunkra megoldhatatlan problémát (43-53). Aztán fokozatosan tért magához a házigazda MTK Törökbálint, Bihari Máté büntetőivel már két pontra is feljöttek a fiúk (55-57). Sajnos az utolsó négy pontot az oroszlányiakhoz kellett beírni, így a záró játékrészhez 6 pontos hátránnyal érkezett Szarvas Gábor csapata (55-61).

Megint a vendégek percei következtek. Nagyjából két és fél perc alatt megvolt az MTK Törökbálint öt csapatfaultja, mégis innentől hiba nélküli védőmunkát mutattak a srácok. Szarvas Gábor ismét meglépte az első félidő végén sikerrel eszközölt szerkezetváltást, és újra hatásosnak bizonyult a lépés. Ettől a ponttól kezdve fantasztikusan védekezett együttesünk, a játékosok szinte önkívületben harcoltak, küzdöttek. „Pióca" védekezéssel sorra késztették hibára, a kissé fáradni látszó vendégeket. A támadó oldalon előbb Jakab volt eredményes, majd Bihari passzából Horváth dobott hármast, aztán újra Jakab talált a gyűrűbe (66-68). A válogatottban is megfordult Kiss Kornél révén ismét négy pontra nőtt a hátrány, de mint kiderült, ez volt a vendégek utolsó kosara (66-70). Szarvas Gábor szinte minden akciónál cserélt, folyamatosan forgatta a centereket, miközben a Spiriev-Horváth-Jakab trió továbbra is „leszedte a gatyát" az ellenfélről. Két perccel a vége előtt Trepák kosarával megint kettőre zárkóztunk, ám hiába védekezett továbbra is fantasztikusan a csapat, két akciónk is eladott labda miatt sikertelen volt, így maradt az oroszlányi vezetés (68-70).

Az utolsó perchez érve, Spiriev Olivér labdát szerzett, és a támadásnál Horváth ellen szabálytalankodtak. Az All-Star gálára is meghívott fiatal hátvéd keze nem remegett meg, magabiztosan értékesítette mindkét büntetőt – alig 20 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettünk (70-70).

Ezen a ponton már a hosszabbítás gondolata járt sokak fejében, mégsem így alakult. Kiváló védekezéssel, sorra lezárták a támadók útját, és a szorult helyzetben lévő Wehnertől Jakab elcsente a labdát, majd három hátvédünk valósággal száguldani kezdett az oroszlányi gyűrű felé. A lerohanás végén Jakab Péter Horváth Kristófhoz passzolt, aki két másodperccel a dudaszó előtt bedobta a ziccert. Kiss még megpróbálta messziről a szinte lehetetlent, de dobása nem ért célba – győzött az MTK Törökbálint (70-72).

MTK Törökbálint - Oroszlány SE Lions  72-70 (14-17, 26-22, 15-22, 17-9)

Törökbálint Sportközpont, 300 néző

Szarvas Gábor, vezetőedző értékelte a hajmeresztő találkozót:

Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez és az oroszlányiaknak is, mert egy nagyszerű mérkőzés volt. Igaz, hogy 39 perc 54 másodpercen keresztül szinte csak ők vezettek, de mégis úgy éreztem, hogy kézben tartjuk a mérkőzést és a mi akaratunk érvényesül. Külön köszönöm Jakab Péternek a játékát, mert nyolc perccel a kezdés előtt jelezte, hogy annyira rosszul van, hogy nem fog tudni játszani, de egyszer csak szólt, hogy mégis készen áll, és ő szerezte meg a végén a labdát, majd adott Horváthnak meccsdöntő gólpasszt. Még egyszer gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok rájuk!

Hétfőtől viszont már a folytatásra kell készülni, mert újabb kemény feladat vár együttesünkre: december 4-én Pápán játszunk, ahol igen jó erőkből álló ellenfél vár a mieinkre.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!