Taekwondo
Salim Omar

Dorina Eb-bronzérmes a női csapattal

Publikálva: 2020.12.19 Frissítve: 2020.12.19 Torna

Az MTK Budapest kiválóságával, Böczögő Dorinával felálló női tornászválogatott bronzérmet szerzett a mersini Európa-bajnokságon.

A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill és Székely Zója alkotta női tornászválogatott a győztes ukránok és az ezüstérmes románok mögött a harmadik helyen végzett a mersini Európa-bajnokság hatos csapatdöntőjében, ezzel megszerezve a hazai női tornasport első csapatérmét a kontinensviadalok történetében.

A magyar lányok összesen 151.597 pontot gyűjtöttek a fináléban, az MTK Budapest kétszeres olimpikon kiválósága, Böczögő Dorina két szeren indult és szerepelt nagyszerűen. Előbb a kedvencén, a talajon mutatott be erős gyakorlatot, és kapott 12.666 pontot, amely a csapatdöntő negyedik legmagasabb pontszámának bizonyult a szeren, majd ugrásban 13.300 pontot hozott a válogatottnak. A magyarok közül a pontszámok alapján Kovács Zsófia teljesített a legjobban, miután ugrásban és felemáskorláton az első, gerendán a negyedik helyen zárt az összevetésben. Mindez most csak a csapateredménybe számított bele, de támpontot adhat a vasárnapi szerenkénti finálékhoz, amelyekben Dorina talajon lesz érdekelt.

A járványhelyzet miatti visszalépéseket követően a nyolc ország részvételével rendezett csapatversenyt némi meglepetésre az ukránok nyerték, miután a románok a felemáskorláton vétett hibájukból keletkező hátrányukat nem tudták ledolgozni a döntő végéig.

A vasárnapi szerenkénti döntőkben Dorina talajon, Székely Zója talajon és felemáskorláton, Kovács Zsófia felemáskorláton és ugrásban, míg Bácskay Csenge ugrásban lesz érdekelt. A felnőttek fináléját megelőzően az ifjúsági válogatott is döntőzik, ott klubunkból Szmirnov Annának szoríthatunk felemáskorláton.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MERSIN
A csapatdöntő végeredménye:
1 Ukrajna 154.663, 2. Románia 154.496, 3. Magyarország 151,597, 4. Törökország 143.795, 5. Csehország 140.530, 6. Horvátország 136.762

Fotó: European Gymnastics/Thomas Schreyer

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!