Tenisz
Fucsovics Márton

Párbajtőr: Döntő fontosságú volt az egyperces szünet

Publikálva: 2021.02.09 Frissítve: 2021.02.09 Vívás – tőr/párbajtőr

Bartkó Leventét faggattuk a hétvégi kupaviadalról, győzelméről.

Klubunk párbajtőrvívója nyerte vasárnap a junior párbajtőr Magyar Kupa 6. fordulóját. Levi elárulta, miként alakult a verseny az ő szemszögéből.

– Nem stresszeltem, úgy keltem fel, hogy megpróbálom kihozni a napból a maximumot. A csoportkörben még nem ment annyira jól, nem éreztem a vívást, azonban a táblán egyre jobban vívtam, asszóról asszóra javultam. Ez meghozta az önbizalmam, ami a végső győzelemhez vezetett.

A 18 éves sportoló arról is beszélt, milyen célkitűzésekkel indult neki a viadalnak.

– Mindig éremért megyek, de már akkor is örültem, amikor bejutottam a legjobb nyolc közé. Utána éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok, remek napot fogtam ki, és próbáltam kihasználni ezt a lehetőséget.

A csoportkörben egy asszót ugyan elveszített klubunk tehetsége, az egyenes kieséses szakaszban a pontos, türelmes vívására senkinek nem volt ellenszere.

– Az edzők mindig elmondják, a csoportkör után új verseny indul, amire mentálisan is fel vagyunk készülve. Általában jobban megy a vívás az egyenes kieséses szakaszban, és most különösen jól jött ki a lépés. A döntőbe jutásig leginkább Keszthelyi Zsombor izzasztott meg, ő az Európa-bajnokságon is csapattársam, rengetegszer találkoztunk már.

A döntőt Levi óriási csatában, 10-9-re nyerte a BVSC sportolója, a korábbi MTK-s, Maruan Osman-Touson ellen.

– Az elején nem éreztem igazán a ritmust, nem tudtam felvenni a távolságot, így Maruan 5-2-re elhúzott. Ezt követően az egyperces szünetben átbeszéltük az edzőmmel, mit kellene változtatni, ki is egyenlítettem, majd 7-6-nál már nálam volt az előny, amit sikerült is megtartani az asszó végéig. Az idő nekem dolgozott a meccs végén, ezért védekezés után, megfelelő előkészítésből próbáltam akciózni.

Hétvégén a felnőttek Magyar Kupa-fordulója következik.

– Ott is szeretnék bejutni a legjobb nyolc közé, de azért ehhez némi szerencse is kell, hogy ne a legnagyobb klasszisokkal kerüljek össze. Persze ez nem azt jelenti, hogy őket ne lehetne meglepni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!