Atlétika
Jankovics Dániel

Döntetlen a második, hazai felkészülési meccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.06.30 Frissítve: 2018.06.30 Labdarúgás

Jó ritmusú találkozón ikszeltünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–MFK Zemplín Nagymihály 1-1 (1-1)

MTK Budapest (első félidő): Kicsak – Ikenne-King, Gengeliczki, Szelin, Polgár – Vass Patrik, Vass Ádám, Schäfer, Bognár, Kulcsár – Lencse

MTK Budapest (második félidő): Horváth – Katona, Balogh, Szelin, Deutsch – Polgár – Gréczi, Varju, Vogyicska, Takács – Kulcsár.

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Szelin (34.)

Labdarúgócsapatunk a második hazai felkészülési mérkőzésén, Üllőn fogadta a szlovák élvonalban szereplő Nagymihály együttesét. Nem ugrottak egymásnak a csapatok, az első negyed órában nem igazán alakult ki lehetőség.

A kezdeti szakasz után nagyobb fokozatba kapcsoltunk, Bognár különösen jól kombinált társaival, annak ellenére, hogy csupán másodszor játszott az MTK Budapest színeiben. A 15. percben Kulcsár helyzeténél mentett a védelem, majd három perccel később ismét Kuli próbálkozásánál blokkolt a hátvédsor.

A 30. percben Bognár remek labdát adott Lencsének, azonban a vendégek hálóőre hatalmas bravúrral hárítani tudott. Három perccel később Lencse a kapust is kicselezte, azonban kisodródott helyzetből már nem tudott betalálni.

A 34. percben végül sikerült megszerezni a vezetést: Vass Patrik szögletére remekül érkezett Szelin, és szépen bólintott a kapuba. Szinte rögtön megduplázhattuk volna előnyünket, amikor Bognár előtt adódott sansz, de életerős lövése a felsőlécen csattant.

A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, ugyanis a 37. percben egyenlíteni tudott a szlovák alakulat, miután szépen kerültek a védelmünk mögé.

A második félidőben szinte teljesen új sorral léptünk pályára, de a játék képe így sem változott: továbbra is többet volt nálunk a labda és több helyzetünk is adódott.

Vogyicska ezúttal is aktívan játszott, kétszer is megkínálta a szlovákok kapusát, de gól nem született. A 65. percben Gréczi kapott kiváló passzt a jobb oldalon, majd lőtt a tizenhatos sarkáról, de a kísérlete a kapufán csattant. A fiatal szélső tíz perccel később ismét a kapu elé került, de a nagymihályi hálóőr jókor lépett ki.

Végül újabb gól már nem született a jó iramú találkozón, így 1-1-es döntetlennel zártuk a felkészülés második mérkőzését.

Feczkó Tamás: – A pálya talaja sokkal jobb volt, jobban lehetett rajta focizni, mint Monoron. Dinamikus meccs volt ez is, sokkal jobb volt a ritmusa is, hiszen első osztályú volt ezúttal az ellenfelünk. A védekezésünk nem működött rosszul, de van mit javítani, a labdakihozatalokkal pedig 50%-ban voltam megelégedve.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!