Atlétika
Vári Péter

Döntetlen a második hazai bajnoki mérkőzésen (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.09.26 Frissítve: 2021.09.26 Kézilabda

Felemás félidők után egy pontot szereztünk.

A K&H Liga női kézilabda bajnokság harmadik fordulójában hazai pályán fogadta női kézilabdacsapatunk a Motherson Mosonmagyóvári Kézilabda Club együttesét. Az előzetes edzői- és játékosnyilatkozatok alapján mindkét fél küzdelmes, tempós meccset várt a mai találkozótól. Így is történt, hiszen az elejétől fogva nagy tempójú, lendületes mérkőzés folyt a pályán.

A mosonmagyaróvári alakulat kezdte jobban a mérkőzést, nagy iramot diktáltak az első perctől kezdve. Természetesen mi sem akartunk lemaradni, így szinte fej-fej mellett haladt a két csapat. Támadásban és védekezésben is sok jó teljesítmény volt, de a félidő végére a kapkodó játékunk eredménye az lett, hogy a ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett minket. Már négygólos előnyben voltak Gyurka János tanítványai, de Koronczai Petra hatalmas bombájának köszönhetően szépíteni tudtunk, így háromgólos hátránnyal térhettünk pihenőre.

A második félidőben is tovább folytatódott a mosonmagyaróvári roham, tartani tudták az első félidőben kiharcolt előnyt, sőt még egy góllal képesek is voltak növelni. Ám a kék-fehér lányok ezen a mérkőzésen is megmutatták küzdeni tudásukat, és a második félidő 13. percétől elkezdtük csökkenteni a hátrányt, s végül a 45. percben Juhász Eszter találatával egyenlíteni is tudtunk. Ettől kezdve hazai irányítással folyt tovább a találkozó, és nemcsak az ellenfél egyenlítési lehetőségeit vertük vissza, hanem az 52. percre háromgólos előnyre tettünk szert. Az utolsó nyolc percben igyekezett a mosonmagyaróvári csapat kiélezett végjátékot kialakítani, ami sajnos sikerült is nekik, hiszen az 59. percben Tóth Eszter hétméteres góljánál egált mutatott az eredményjelző. Az utolsó perc végtelen izgalmakat tartogatott, döntetlen állásnál támadhattunk másfél perccel a lefújás előtt. Sikeresen gólt is szereztünk az akcióból, de sokáig nem tartott az öröm, hiszen Ana Kojics révén a Motherson Mosonmagyaróvári Kézilaba Club gyorsan válaszolt. Ezután Golovin Vlagyimir rögtön időt kért, de a hátralévő negyvenhét másodpercben nem sikerült gólt szereznünk, így döntetlennel zárult a mérkőzés. A találkozó igazi rangadó hangulatát varázsolta az Eletromos-csarnokba, hektikus meccsen, két ellentétes félidőt követően egy pontot sikerült szerezni a tavalyi bronzérmes ellen.

Jövő hét szerdán a tavalyi bajnok, az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában lépünk pályára.

K&H Liga női kézilabda bajnokság, 3. forduló

MTK BUDAPEST- MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁRI KC 33–33 (14–17)

Budapest, Elektromos-csarnok  300 néző. Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

MTK BUDAPEST: Rutka-Győrffy – Bánfai 1, Kekezovity 5, Marincsák 4, Szabó 2 (1), Mazák-Németh, Pelczéder. Csere: Győri (kapus) Sallai 1, Pál 8 (6), Koronczai 3, Juhász 3, Bujdosó-Gerháth 2, Dakos 4.

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

MOTHERSON MOSOMAGYARÓVÁRI KC: Szemerey- Kojic 3, Lancz 3, Tóth G. 7, Pásztor 4, Tóth E. 4 (2), Hajtai 5. Csere: Mistina (kapus), Mihály 1, Asanin 1, Stranigg 3 (1), Kovács 2, Török.

Vezetőedző: Gyurka János

Hetesek: 8/7 illetve 6/3

Kiállítás: 6 perc illetve 8 perc

Golovin Vlagyimir: – Gratulálok mai ellenfelünknek az egy ponthoz, a látott játék alapján igazságos eredmény született, de a sportban nem létezik ilyen. Az első félidőben mindenki menekült a labdától, mástól várta mindenki a csodát. Az első tizenöt perccel nem is volt baj, de amikor kettős emberelőnybe kerültünk, azt mínusz egy góllal hoztuk le. Készültünk rá, hogy nagy tempót diktál a mosonmagyaróvári csapat, de a visszarendeződésünk nem volt tökéletes, elmaradtak a megállító ütközések, csak álltunk és néztünk. A második félidőben, amikor már úgy volt, hogy elveszítjük a mérkőzést, akkor kezdtünk el felszabadultan játszani, kihasználni az ellenfél hibáit és átvenni a vezetést. Kis szerencsével bármelyik csapat győzhetett volna, de egyik sem érdemelt volna vereséget.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!