Tenisz
Gálfi Dalma

Döntetlen a hőségben (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2017.07.08 Frissítve: 2017.07.09 Labdarúgás

A szlovák élvonalbeli FK Szenice sem tudta legyőzni az MTK Budapestet.

MTK Budapest – FK Szenice 1-1 (0-0)

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest, I. félidő: Fadgyas – Katona, Baki, Balogh B., Deutsch – Vass P., Kanta (Schäfer, 27.), Bayer, Jakab – Torghelle, Korozmán
MTK Budapest, II. félidő: Szentpéteri – Bori, Talabér, Gengeliczki, Sági – Takács R., Vass Á., Schäfer, Szuhodovszki – Szerencsi, Lencse

Gólszerző: Alan Kovac (80., tizenegyesből), ill. Lencse László (90., tizenegyesből)

Szombat délelőtt, Üllőn játszotta harmadik felkészülési mérkőzését az MTK Budapest labdarúgócsapata. A kék-fehérek ellenfele ezúttal a szlovák első osztály kilencedik helyezettje, az FK Szenice volt.

Feczkó Tamás, a hazaiak mestere sérülés miatt nem számíthatott Demjén Patrikra, Borbély Bálintra, Gera Dánielre, Vogyicska Bálintra, Hrepka Ádámra, illetve Farkas Balázsra.

A fentiek ellenére az MTK Budapest kezdte jobban a mérkőzést, a kék-fehérek akarata érvényesült a pályán. Az első 20-25 percben többször is közel került a gólhoz a hazai csapat: előbb Kanta veszélyeztetett egy távoli lövéssel, nem sokkal később pedig Korozmán törhetett kapura egyedül, de csak nem akart megszületni a vezető gól.

Az idő múlásával visszajöttek a meccsbe a vendégek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Fadgyas Tamás kapuja előtt. A 27. percben mégis volt miért aggódnia a hazai tábornak: Kanta József szenvedett térdsérülést, Schäfer András váltotta. A hátralévő időben azonban már nem esett gól, így 0-0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a csapat.

A szünetben ezúttal is sort cserélt Feczkó Tamás, így a második félidőben a Szentpéteri – Bori, Talabér, Gengeliczki, Sági – Takács R., Vass Á., Schäfer, Szuhodovszki – Szerencsi, Lencse összeállítású együttes igyekezett megszerezni a hőn áhított gólt.

A második játékrészben inkább a vendégek domináltak, többet birtokolták a labdát, talán őket viselte meg kevésbé az idő közben egyre nyomasztóbbá váló hőség. Egyik oldalon sem tudtak azonban igazán veszélyes ziccereket kialakítani, így sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel ér véget a találkozó.

Aztán a 80. percben a jobb szélről befelé törő ellenfelét a tizenhatoson belül faultolta Sági Milán, és a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a vendégek támadója, Alan Kovac magabiztosan értékesítette, így Feczkó Tamás tanítványainak mindössze tíz perce maradt az egyenlítésre.

A rendes játékidő utolsó pillanataiban aztán végül Lencse László ellen szabálytalankodtak a vendégek tizenhatosán belül, és a játékvezető ismét a tizenegyespontra mutatott. Ezúttal maga a sértett állt a labda mögé, és nem is hibázott, a Kassa után a Szenicének is betalált.

A hosszabbításban már nem született több gól, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. Az MTK Budapest következő felkészülési mérkőzéseit szerdán játssza, Agárdon: előbb a Békéscsaba, majd a Siófok lesz az ellenfél.

Feczkó Tamás: Igazságos döntetlen született. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, az első húsz percben volt három olyan ziccerünk, amiket be kell volna rúgni. A második félidő már hagyott némi kívánnivalót maga után, alig volt helyzetünk. Mindenesetre örülök, hogy az utolsó percig mentünk előre, hogy legalább a döntetlen meglegyen. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!