Vívás – kard
Szatmári András

Dolgos napok előtt és után

Publikálva: 2016.06.14 Frissítve: 2016.06.14 Labdarúgás

A szerb bajnoki bronzérmes, FK Csukaricski csapata ellen, igazi értékmérő győzelmet aratott az MTK Budapest együttese, felkészülési mérkőzésen. Az edzőtáborozáson résztvevő csapat vezetőedzőjét, Teodoru Vasziliszt kérdeztük, eddigi ausztriai tapasztalatairól.

– Mint mindig, remek körülmények fogadtak minket Ausztriában. Természetesen örülünk a szívélyes vendéglátásnak, hogy lesik minden kívánságunkat, de sokkal lényegesebb, hogy kiváló minőségű pályákon edződhet a csapat a bajnokságra és a nemzetközi kupaküzdelmekre.

– Hogy tetszett az első felkészülési mérkőzés?

– A munkánknak megfelelő állapotban vagyunk. Kitűnő, agresszív ellenféllel találkoztunk, amely beszorított minket a mérkőzés első húsz percében, de abban az időszakban is jól védekeztünk. A Torghelle fantasztikus helyzetfelismerését követő gól pedig egyszerűen megbéklyózta ellenfelünket, nekünk viszont magabiztosságot kölcsönzött. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, a második félidőt pedig uraltuk is, az egyre idegesebb szerbek ellen. Szerencsére ez az állapot a sorcsere után is megmaradt.

– Sokat kivett a játékosokból a mérkőzés? Milyen állapotban van most a csapat?

– Volt, akiből sokat kivett és volt, akiből kevesebbet, ami elsősorban a játékpercek függvényében változik. Ezt figyelembe véve, délelőtt három részre osztottuk a keretet, más terhelést adva a különböző csoportoknak. Délután gyúrás és pihenő vár a játékosokra, majd természetesen közösen izgulunk a magyar válogatott sikeréért az Európa-bajnokságon.

– Mit vársz a felkészülés további részétől?

– Elsősorban örülök, hogy nehéz, minőségi ellenfelekkel játszunk az edzőtábor ideje alatt, hiszen ez volt a célunk a minél jobb felkészülés érdekében. Ilyenkor nem az eredmény számít, hanem a minél jobb fizikai állapot, a mérkőzéshelyzetek begyakorlása, de természetesen nem vagyunk bánatosak, hogy győzelemmel zártuk az első találkozót. Dolgozunk azért, hogy szép idény elé nézzünk. Idáig mindenki munkájával elégedett vagyok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!