Atlétika
Krizsán Xénia

Djokovics nyert a cincinnati ATP 1000-es tornán

Publikálva: 2020.08.30 Frissítve: 2020.08.30 Tenisz

A tizenhétszeres Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovics nyerte a Cincinnatibe tervezett, mégis New Yorkban tartott ATP 1000-es tornát, amelyen klubunk kiválósága, Fucsovics Márton is remekelt; a nyolcaddöntőig jutott.

Csaknem féléves kihagyás után, a cincinnati ATP 1000-es tornán indult először teniszversenyen az MTK Budapest kiválósága, Fucsovics Márton. Noha az erőpróbát Cincinnatibe tervezték, a mérkőzéseket mégis New Yorkban bonyolították le.  A világranglista 84. helyezettje a selejtezőmeccseket nagyon simán abszolválta: előbb az amerikai Brandon Nakashimát (6:2, 6:4), majd a spanyol Pedro Martinezt (6:1, 6:2) utasította maga mögé.

Jöhetett a főtábla, amelynek első körében a világranglista 109. helyén álló Gombos Norbert ellen kellett bizonyítania. Fucsovicsnak nem okozott gondot szlovák riválisa (6:3, 6:4), ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Az erőpróba ezen szakaszában Marcinak bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy folytathassa a tornát: a világranglista 19. helyén álló bolgárt, Grigor Dimitrovot kellett legyőznie…

A döntő szettben (7:5, 4:6 után) Fucsovics 2:2 után kétszer is brékelte a bolgárt, majd 5:2-nél első meccslabdáját azonnal meg is csinálta, így a 2 óra 26 percig nyúló ütközeten aratott diadalt és pályafutása során másodszor jutott a 16 közé ATP 1000-es tornán. Ott azonban két játszmában (6:2, 6:1) kikapott a szerb Filip Krajinovicstól, így búcsúzni kényszerült.

A szerb aztán óriási csatában (4:6, 7:5, 7:5) kikapott a későbbi döntős kanadaitól, Milos Raoinctól (az aranymeccsig vezető úton Raonic a görög Sztefanosz Cicipaszt múlta felül). A bajnok mégsem ő lett, hanem a tizenhétszeres Grand Slam-győztes Novak Djokovics, aki 1:6, 6:3, 6:4-es sikert ért el a döntőben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!