Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Díszpolgárok lettek (LAPSZEMLE+GALÉRIA)

Publikálva: 2018.10.02 Frissítve: 2018.10.01 Rövidpályás gyorskorcsolya

Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort Zuglóban tüntették ki.

Zugló önkormányzatának képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjainak: a kitüntetést vasárnap vette át Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor – adta hírül a MOKSZ honlapja.

– Az érmek, köztünk az olimpiai aranyérem azért fontosabb, de az ilyen kitüntetéseknek is mindig örül a sportoló, hiszen a munkáját ismerik el – kezdte el Ádó. – Minden nap Zuglóban vagyok, ott töltöm a fél életemet, még a kerületben is érettségiztem. És el ne felejtsem: a Shaolinnal közösen örökbefogadott jegesmedvéink is Zuglóban élnek, az Állatkertben. Korábban már itt tanuló diákként és sportolóként kaptam elismerést. A 2022-es olimpiának szeretnék úgy nekifutni, hogy újra van esélyünk, és nekem is egyéniben az éremszerzésre.

Sanyi azt is elárulta, mi lesz az oklevél, illetve az érem sorsa.

– Minden ilyen elismerésnek örülök, ha ez jár bármiféle díjjal, vagy oklevéllel, biztos, hogy a nagymamámnak adom oda, hadd nézegesse a lakásában. A Gyakorló Jégcsarnok Zuglóban van, és édesanyám is a kerületben lakik, így ha nem is úgy, mint a tenyeremet, de ismerem Zuglót. Nem látok a jövőbe, de mindent megteszek azért, hogy elérjem legalább ugyanazokat az eredményeket, mint eddig. Szeretnénk jól szerepelni az idei világ- és Európa-bajnokságon, és a 2022-es olimpián is érmet szerezni. Mondjuk az egyéni versenyeken.

A teljes beszámolót IDE kattintva olvashatják.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!