Atlétika
Szabó Beatrix

Csörgött a penge a Bazilikánál

Publikálva: 2015.09.07 Frissítve: 2015.09.07 Vívás

Vívók százai lepték el vasárnap délután a Bazilika környékét. Természetesen nem modernkori párbajoknak lehettünk szemtanúi, hanem a Magyar Vívószövetség szervezett nagyszabású és sikeres rendezvényt, az MTK Budapest sportolóinak hathatós közreműködésével.

Az úgynevezett vívó flashmob megmozduláson a Szent István-bazilika előtt 431-en vettek részt, s a téren is sokan figyelték ámulattal az eseményt.

A sportág népszerűsítése érdekében tartott villámcsődületen körülbelül tíz percen át vívtak a résztvevők. A rendezvény pontban délelőtt 11:00 órakor kezdődött, három oszlopban, hat sorban álltak fel egymással a magyar vívók, a legfiatalabbaktól a válogatott klasszisokig. Közös tisztelgéssel kezdődött a vívás, amelyet a bazilika „teltházas” lépcsőjéről figyelt a közönség. Nagyjából tíz perces pengeforgatás után a Bazilika harangszavára ért véget a megmozdulás, amelyet a vívók hatalmas, közös „Hurrá!” kiáltással zártak.

Budapest mellett jó néhány vidéki helyszínen, többek között Szegeden, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Győrben és Érden rendeztek vívó flashmobot. 

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!