Taekwondo
Salim Sharif

Csoda Győrben: CMB CARGO UNI Győr - MTK Budapest 78-84 (26-12, 15-31, 14-14, 23-27)

Publikálva: 2015.01.22 Frissítve: 2015.01.22 Kosárlabda női

Az első negyed után a 14 ponttal vezető, bajnoki második eldöntötte a meccset - gondolta az egyszerű halandó. De nem az MTK csapata! A maradék három játékrészt 72-48-ra nyerve, a gárda megszerezte harmadik győzelmét. Eleddig csak a győzelem nélkül árválkodó Vasast sikerült legyőzni.

CMB CARGO UNI Győr-MTK 78-84 (26-12, 15-31, 14-14, 23-27)

Győr, 100 néző. V.: Makovsky, Bognár, Gyuris.

Győr: RADOCSAJ 20/3, Horváth K. 2, Takács 5, Laklóth 7/3, Vajda 11/3. Cs.: Török Á. 2, Czirják, IVANOVICS 22/15, Vincze 3, Koch, Vulic 6. Edző: Völgyi Péter.

MTK: Böröndy, Medgyessy 4, Baksa 4, SEMSEI 14, TURÓCZI 14. Cs.: ORSÓ 13/6, Vukov 8, Zsilinszky, ORBÁN 27/9. Edző: Sztevan Csupics.

Ahogyan azt a mérkőzést beharangozó cikkünkben megírtuk, a dobogós helyen álló győri csapat volt a mérkőzés esélyese. A hazai előnyt erősítette az is, hogy a csapat szerb származású válogatott játékost igazolt a napokban.Jobban kezdte a mérkőzést a Győr, hamar előnyt szerzett (6. perc: 15-4). Időt is kért Sztevan Csupics, de a folytatásban is a hazaiak szerezték pontokat, Takács kosár plusz büntetőjével nőtt a különbség. A folytatásban kicsit megakadt támadásban az UNI, inkább büntetőkből voltak eredményesek, csakúgy, mint az MTK Budapest, majd Ivanovics hármasa volt pontos, szép akció végén pedig a szerb játékos gyönyörű labdájából Vincze volt eredményes. A negyed 14 pontos győri előnnyel zárult (26-12).

A második szakaszban pályára lépett, és gyorsan eredményes is volt a hazaiak új szerzeménye, Bojana Vulics, ám a negyed első három percét 10-4-re a vendégek nyerték, jött is az időkérés Völgyi Pétertől. Vajda triplája még bejött, ám a Győrnek nem sikerült visszatalálni az első negyedben látott formához (16. perc: 33-32). A vezetést is majdnem átvette az MTK, de a dobás kimaradt. A túloldalon Radocsaj két büntetőjét értékesítette, majd Laklóth is eredményes volt. Két perccel a szünet előtt hármassal aztán már az MTK-nál volt az előny (38-39). A félidő MTK-hármassal, így kétpontos vendégelőnnyel ért véget (41-43).

A fordulás után az MTK Budapest szerzett először kosarat, majd Radocsaj eresztett el pontos triplát. Vulics kosarával pedig megint a Győrnél volt az előny, amit Radocsaj fejelt meg duplával (48-45). Nem adta fel az MTK, sőt visszavette a vezetést 10-0-ás szakasszal (50-55). Időt is kért Völgyi Péter. Ivanovics törte meg a hazai kosárcsendet, ugyanő pedig hármassal egalizált, de a slusszpoén az MTK Budapesté volt (55-57).

A zárófelvonás legelején beesett az újabb MTK tripla, melyre Ivanovics hasonló pontértékű kosárral válaszolt. A következő vendég triplakísérlet is jó volt. Az MTK-nak minden bejött, nyolc perccel a vége előtt 58-67-et mutatott az eredményjelző. Völgyi Péter próbált rendet tenni a fejekben, de Csupics sem idegesítette, hanem nyugtatta lányait. Az idő fogyott, a előny nem (63-71). Vajda kosara után a büntető kimaradt, és négy vendégpont jött. Kevesebb mint öt perc volt hátra, tízpontos előnyben volt az MTK. 6-0-ás hazai részeredmény után a vendégtréner kért magához tanítványait (71-75). Az utolsó perc kétpontos MTK-vezetéssel indult, Laklóth triplája lejött, a lepattanó pedig a vendégeké lett. Orbán két büntetőhöz jutott, mindkettőt bedobta, így négy pont volt az előny, majd Ivanovics triplája lejött a gyűrűről, ezzel pedig eldőlt a meccs.

Völgyi Péter, vezetőedző (CMB CARGO UNI Győr): - Az első negyedet leszámítva nem voltunk elég harciasak. Nem érdemeltük volna meg, hogy győzzünk, csak gratulálni tudok az MTK-nak.

Sztevan Csupics, vezetedző (MTK Budapest): - Büszke vagyok a csapatra, fantasztikusan játszottunk. Erre alighanem senki sem számított, még mi sem hittük, hogy ezt elérhetjük, de éppen ez volt a döntő, mert nyugodtan, veszítenivaló nélkül játszhattunk.

Nagy Dóra, szakosztály-igazgató (MTK Budapest): - Még nem tértem magamhoz. Hihetetlenül jól játszottunk. Az első negyed rossz volt, ott ránk vertek 14 pontot, de a második negyedtől megtáltosodtunk. Okosan, türelmesen játszottak a lányok, és az sem billentette ki a őket, hogy a negyedik negyedben kipontozódott Turóczi Niki. Gyakorlatilag mindenki kosárba talált, aki pályára lépett, ami szintén ritkaság. Minden játékosunknak, edzőnek gratulálok!

Meccslap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!