Tenisz
Fucsovics Márton

Cselgáncs: négy MTK-s fiatal indul Szarajevóban

Publikálva: 2021.09.17 Frissítve: 2021.09.17 Cselgáncs

Klubunk dzsúdósai közül Gőz Rolandnak, Tóth Benedeknek, Tóth Ferencnek és Rajkai Róbertnek szurkolhatunk a hétvégi szarajevói Európa-kupán.

A hétvégén, szeptember 18-19. között rendezik meg a szarajevói dzsúdó Európa-kupát, melyen 29 ország 318 versenyzője lép szőnyegre. Az MTK Budapest cselgáncsozói közül négy fiatalnak is szurkolhatunk az eseményen: második kiemeltként vághat neki a 81 kilogrammosok küzdelmeinek a 20 esztendős Tóth Benedek, aki a legnépesebb súlycsoportban (46 induló) küzdhet éremért. Nem lenne az első neki, hiszen idén februárban, a prágai Európa-kupáról aranyéremmel tért haza. Bebét utoljára a budapesti vb-n láthattuk, ahol nagy küzdelemben kapott ki a harmadik körben a világelső Casse-tól.

Szintén a 81 kilósok mezőnyét erősíti a 12. helyre rangsorolt Rajkai Róbert, aki legutóbb a zágrábi Európa-kupán mérette meg magát; akkor a negyedik körig jutott. A 90 kilogrammosok között két MTK-s cselgáncsozót is láthatunk, akik közül Tóth Ferenc Horvátországban a legjobb tizenhat között esett ki, míg a jelenleg harmadik kiemelt, a prágai Európa-kupán ezüstérmet szerző Gőz Roland a második körig jutott. A javításra szombaton és vasárnap lesz lehetőség Bosznia-Hercegovinában, a 35 fős mezőnyben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!